SNSD Istočno Sarajevo – Pogoršana bezbjednosna situacija u gradu

July 26, 2016, 9:54 am

Na vanrednoj sjednici Predsjedništva ovog odbora ukazano je na porast različitih oblika krivičnih djela u Istočnom Sarajevu, počev od učestalih teških krađa i razbojništava, izazivanja opšte opasnosti, podmetanja eksplozivnih naprava, paljevine vozila, nanošenja lakih i teških tjelesnih povreda i više različitih vrsta krivčinih djela koja prijete da prerastu u organizovani kriminal u Istočnom Sarajevu.

“Skorašnja paljevina vozila predsjednika Opštinskog odbora SNSD-a u opštini Pale, napad na imovinu predsjednika Boračke organizacije `Ilidžanski borac`, direktni fizički napad na predsjednika mladih SNSD-a u opštini Sokolac, porast broja izvršenih krađa i pljački alarmantni su indikatori da nadležne institucije treba da pojačaju svoje aktivnosti i operativnim radnjama spriječe unošenje nemira među stanovništvom”, saopšteno je iz Gradskog odbora SNSD-a.

Gradski odbor SNSD-a pozvao je rukovodstvo Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo da preduzumu sve neophodne mjere i radnje da bi se provele i okončale istrage koje se odnose na skorašnja dešavanja i dalje putem tužilaštva i sudova nastavilo procesuiranje identifikovanih počinilaca.

Oni su obavijestili MUP Republike Srpske da je krajnje vrijeme da se poveća broj policajaca na području svih šest opština grada Istočno Sarajevo, a naročito u opštinama koje su neposredno uz granicu sa Federacijom BiH i Kantonom Sarajevo.

Iz ovog odbora poručuju da ih napadi i prijetnje članovima i vodećim ljudima SNSD-a u Istočnom Sarajevu neće omesti, niti uplašiti u radu, te da neće, bez obzira na vrijeme predizborne kampanje, posegnuti za optužbama prema drugim političkim partijama.

“Ali, ukoliko ne dođe do pravovremene reakcije nadležnih institucija, to nam daje za pravo da se pitamo ko je od nas sljedeći na redu? Ako je to cijena koju treba da platimo zato što smo u Istočnom Sarajevu prvi digli glas protiv svih oblika kriminala, onda smo spremni da naš glas bude još snažniji”, poručuju iz Gradskog odbora SNSD-a Istočno Sarajevo./RTRS

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.