TV K3

android aplikacija

instaliraj

Slovenija ukinula restrikcije za ulazak iz Hrvatske

Slovenija ukinula restrikcije za ulazak iz Hrvatske

Slovenačka vlada donijela je odluku prema kojoj zbog sličnosti epidemiološke situacije vezane uz Covid-19 trenutno više nema potrebe za dosadašnjim restrikcijama prilikom ulaska u tu državu iz Hrvatske.

“Vlada se upoznala s epidemiološkim stanjem u Republici Hrvatskoj koje je pripremio Nacionalni institut za javno zdravlje iz kojega slijedi da je rizik za širenje zaraze Covid-19 u obje države sličan, te da trenutno nema potrebe za posebnim ograničenjima kretanja između dviju država, niti potrebe za provođenjem karantine ili samoizolacije prilikom prelaska granice”, navela je slovenačka vlada u saopštenju za javnost, nakon sjednice u ponedjeljak naveče.

Nakon što je krajem prošle sedmice proglasila kraj epidemije bolesti Covid-19 i najavila da će načelno ponovo otvoriti granice za državljane članica EU i zajedničkog Evropskog privrednog područja, ali uz prethodnu procjenu epidemiološke situacije u svakoj od pojedinih država tog prostora, Slovenija nakon olakšavanja režima na granici s Hrvatskom radi na postizanju sličnih dogovora s drugim susjednim državama.

Slovenački ministar za privredu Zdravko Počivalšek izjavio je da je cilj da se sa susjednim državama sa sličnom epidemiološkom slikom dogovori ponovno otvaranje granica do početka juna, a u ponedjeljak je o tome razgovarao s mađarskim ministrom za spoljne poslove Peterom Sijartom.

Prema riječima slovenačkog ministra, cilj je da se utvrde protokoli za režim prijelaza granice i osiguraju svi uslovi da ne dođe do ugroze zdravlja, odnosno mogućnosti širenja virusa korona, prenosi Hina.

Razgovore o takvom protokolu Slovenija je pokrenula i s Austrijom.

FENA http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.