TV K3

android aplikacija

instaliraj

Šest stvari koje ne smijete raditi ako želite da vaša veza bude dugovječna

Šest stvari koje ne smijete raditi ako želite da vaša veza bude dugovječna

Na početku veze parovi stalno imaju osmijeh na licu i osjećaju “leptiriće” u stomaku, ali samo nekoliko grešaka može dovesti do propasti.

Eksperti za veze nude savjete o tome šta ne trebate raditi kako biste sačuvali vezu, a prenosi ih Daily Mail.

  1. Na prvom mjestu je da ne žurite. Zbog zaljubljenosti parovi na početku žele provesti što više vremena zajedno, ali nipošto ne smijete i da se uselite jer bi upravo to moglo dovesti od kraja. Provedite nekoliko noći s partnerom, a nekoliko noći sami i nemojte zaboraviti prijatelje.
  2. Parovi na početku ne vide mane, samo vrline, što je naravno nerealno. Morate prihvatiti da vaš partner nije savršen i da neće uvijek biti kao na početku veze.
  3. Nemojte biti posesivni jer to ubija privlačnost. To što ste u vezi ne znači da morate biti zajedno 0-24 sata.
  4. Ne izbjegavajte ozbiljne diskusije jer će se to odraziti na vašu vezu kasnije. Nemojte izbjegavati razgovor o budućnosti, odnosno o željama jedno drugog poput pitanja “Da li želiš imati djecu?” i “Planiraš li se nekada vjenčati?”. Naravno, nije potrebno da postavljajte ova pitanja na prvom sastanku.
  5. Ne pričajte o svojim bivšima konstantno jer to može nanijeti ozbiljnu štetu vašem odnosu. Partner će pomisliti da niste preboljeli tu vezu, a možete naštetiti partnerovom samopouzdanju.
  6. Nemojte lagati već razgovarajte otvoreno o svemu. Čak i male laži, poput onih o omiljenom filmu ili pjesmi, mogu dovesti do kajanja kasnije i možda ćete morati provoditi godine i godine radeći nešto što ne volite.

Komentarišite

Your email address will not be published.