TV K3

android aplikacija

instaliraj

Šešić: Samo je SNSD podržavao štetne odluke visokih predstavnika

Šešić: Samo je SNSD podržavao štetne odluke visokih predstavnika

 

Najviše štete Republici Srpskoj su nanijele prenesene nadležnosti koje su nametali visoki predstavnici, a jedina stranka čiji su poslanici pristajali da u parlamentima potvrde i ozakone ovakve stvari bio je SNSD,  izjavio je Davor Šešić, poslanik SDS.

 

On je rekao da zahvaljujući takvom ponašanju SNSD-a Bračko više nije u sastavu Republike Srpske, upravo zato jer su poslanici te stranke omogućili da se promijeni Ustav BiH i uspostavi Distrikt.

 

Šešić kaže da SNSD koristeći se jeftinim trikovima sada pokušava prekrajati istoriju želeći svoje greške pripisati drugima.

 

„To su pokušali i na Posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, ali su iz te priče izašli kao gubitnici. Ovu sjednicu SNSD je ustvari sazvao kako bi dobio vremena za pregovore za formiranje Savjeta ministara“, kazao je Šešić.

 

On je ocijenio da je matarijal koji se našao pred poslanicima na toj sjednici bio skandalozan i napravljen tako da se onemogući bilo kakvo jedinstvo.

 

Govoreći o zaključcima koji su tada doneseni Šešić je rekao da oni nisu sporni, ali da je mišljenje SDS da neki od njih kasne po petnaest i više godina.

 

„Protiv bonskih ovlaštenja je trebalo reagovati onda kada su korištena i kada su poslanici tražili da se zaštite funkcioneri iz Srpske koji su se našli na meti visokih predstavnika. SNSD to tada nije činio zato što su im upravo ta bonska ovlaštenja omogućila dođu na vlast i da sklone na stranu svoje političke protivnike iz SDS“, podsjetio je Šešić, dodajući da je SDS jedina stranka koja je na svojoj koži osjetila bonska ovlaštenja.

SDS

 

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.