TV K3

android aplikacija

instaliraj

Seksualna satisfakcija u vezi povećava vjerovatnoću da ćete biti nevjerni

Seksualna satisfakcija u vezi povećava vjerovatnoću da ćete biti nevjerni

Istraživači s univerziteta na Floridi otkrili su da seksualna satisfakcija u vezi povećava šansu da budete nevjerni. Tokom istraživanja su identificirali neke od ključnih stvari koje ukazuju na mogućnost nevjere, a rezultati se temelje na trogodišnjoj analizi ponašanja 233 bračna para.

Iznenađujuće, otkrili su da oni koji su zadovoljni seksualnim odnosom s partnernom imaju više šanse da budu nevjerni, a istraživači pretpostavljaju da je to zbog činjenice što se zbog seksa osjećaju pozitivno.

Dob, atraktivnost i seksualna historija imaju ključnu ulogu u cijeloj priči. Također, studija je pokazala da mlađe osobe i žene koje su manje atraktivne imaju veću šansu da varaju partnere. S muškarcima nije isti slučaju, oni će biti skloniji nevjeri ukoliko je njihova partnerica manje privlačna.

Istraživači su također otkrili da muškarci koji su prije braka imali više kratkih seksulanih veza imaju manje šanse da će biti vjerni, dok žene iz ove kategorije imaju manju vjerovatnoću za varanje.

Istraživači se nadaju da će rezultati pomoći stručnjacima za mentalno zdravlje da pronađu praktične prijedloge za osobe koje žele biti vjerne.

Komentarišite

Your email address will not be published.