TV K3

android aplikacija

instaliraj

Sedam savjeta da vam se šminka oko očiju ne razmazuje

Sedam savjeta da vam se šminka oko očiju ne razmazuje

Šminka vam se neprestano razmazuje oko očiju? To najviše ima veze sa oblikom vaših kapaka. Ne brinite, postoje pravila šminkanja koji će vam pomoći da uvijek izgledate besprijekorno.

Uvijek stavljajte prajmer na oči

Zbog oblika kapka, šminka na ovom dijelu tela podložna je čestom razmazivanju. Da biste spriječili mrljice, skupljanje sjenke u naborima prije nanošenja sjenke za oči stavite prajmer.

Držite se vodootpornih proizvoda

Kad god je moguće, koristite vodootpornu maskaru i druge slične proizvode koje smanjuju mogućnost razmazivanja šminke oko očiju.

Ne zatvarajte oči kad se šminkate

Kad šminkaju oči, mnoge žene zatvaraju kapak kako bi bolje nanjele šminku na njega. Žene sa spuštenim kapcima trebale bi gledati ravno u ogledalo kako bi bolje vidjele rub kapka.

Sjenčite iznad kapka

Nemojte sjenku nanositi samo na donji dio gornjeg kapka, jer se šminka neće vidjeti kad budete imali otvorene oči. Umjesto toga osjenčite prostor iznad kapka, da make-up bude vidljiv u svim situacijama.

Šminkajte sredinu trepavica

Nemojte se koncentrisati na šminkanje spljnjeg i unutrašnjeg ruba trepavica. Naprotiv, maskarom istaknite sredinu trepavica i tako zaokružite pogled oka.

Ne pretjerujte sa sedefastim sjenkama

Sedefaste sjenke reflektuju svjetlost i naglašavaju prostor na kojem su nanjete. Sedefastom sjenkom naglasite sredinu ruba kapka oka, kako biste privukli pažnju suptilnim svjetlucanjem svaki put kada trepnete.

Koristite kvalitetne četkice

Da biste spriječili razmazivanje šminke na predjelu oka, koristite kvalitetne četkice za nanošenje mejkapa. Od velike pomoći biće vam koso sječena četkica za nanošenje sjenke za oči koja zahtjeva preciznost pri nanošenju šminke.

(Lepota i zdravlje)

Komentarišite

Your email address will not be published.