TV K3

android aplikacija

instaliraj

Savjeti SZO: Kako da razlikujete virus korona od običnog gripa?

Savjeti SZO: Kako da razlikujete virus korona od običnog gripa?

Svjetska zdravstvena organizacija juče je proglasila globalnu pandemiju zbog virusa korona Covid-19.

Od pojave virusa u svijetu je bilo zaraženo ili još uvijek jeste više od 126 hiljada ljudi, a preminula je 4.641 osoba.

Medicinski stručnjaci svakodnevno ljudima preporučuju mjere uz pomoć kojih se može spriječiti širenje virusa korona, a neke od njih su održavanje lične higijene, izbjegavanje mjesta pogođenih epidemijom i jačanje imuniteta.

Takođe se poručuje da ne treba paničiti, kako bi se izbjegla veća šteta.

Kako bi građanima olakšala SZO je napravila listu simptoma virusa korona i uporedila ih sa simptomima prehlade i običnog gripa.

Listu je na svom Twitter profilu objavio UNICEF BiH.

Погледај слику на Твитеру

Podsjećamo, u BiH je zabilježeno 11 slučajeva virusa korona. Iz Ministarstva zdravlja Republike Srpske poručili su da nema mjesta panici i savjetuju građane da pokušaju da izbjegavaju bliske kontakte prilikom pozdrava, drže odstojanje u redu na kasi u supermarketu tako što će kolica držati ispred sebe, držati odstojanje jedni od drugih pred šalterima banaka…

“Vodite djecu da se igraju napolju, kad god je to moguće, a ne u zatvorene prostorije. Redovno perite ruke, održavajte mjere lične higijene, redovno provjetravajte prostorije u kojima boravite”, savjetuju u Ministarstvu.

ЈZU Institut zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе saopštio je ranije da svi građani koju su putovali u zemlje zahvaćene virusom korona treba da se jave na broj telefona 0800 50 555, na koji je takođe moguće dobiti bilo kakve informacije o virusu.

Izvor: Nezavisne novine 

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.