TV K3

android aplikacija

instaliraj

Saslušani uhapšeni u akciji »Kavala i Kavala 2«

Uhapšeni, njih ukupno 10, u akciji "Kavala i Kavala 2", čiji je cilj razbijanje organizovane kriminalne grupe koju terete za više krivičnih djela, sprovedeni su u Tužilaštvo BiH.

Saslušani uhapšeni u akciji »Kavala i Kavala 2«

Adisa Karačić, portparol Tužilaštva BiH, kazala je da je u toku saslušanje osumnjičenih koje bi trebalo da bude završeno do kraja dana, a nakon toga slijedi prijedlog pritvora.

U opsežnoj akciji MUP-ova RS i FBiH, prema nezvaničnim informacijama uhapšeni su Željko Cvjetić, zvani Žućo, iz Tuzle, Stevan Resanović, Dejan Plotan, Nedeljko Milošević, Branislav Đukanović, Slobodan Radovanović, Goran Bjelčanović, Ferid Begić, Goran Mandić i Muamer Isaković. Ovom istragom obuhvaćena su još trojica, koji se nalaze na izdržavanju kazne zatvora u zapadnoj Evropi.

Sve uhapšene terete za organizovani kriminal, a u vezi s krijumčarenjem lica, neovlaštenim korištenjem ličnih podataka, krađom vozila, prikrivanjem, prevarom, falsifikovanjem isprava, navođenjem na ovjeru neistinitog sadržaja, pomaganjem, izrađivanjem i nabavljanjem oružja i sredstava namijenjenih za izvršenje krivičnih djela.

Cvjetić je, navodno, rukovodio ovom kriminalnom grupom, dok su članovi te bande bili raspoređeni na područjima BiH, Srbije, Slovenije, Italije i Njemačke, s kojih su djelovali po njegovom naređenju.

Banda je krala skupocjena vozila, najčešće BMW X5 i X6 u Sloveniji i Italiji, koje je prodavala u zemljama EU, najčešće u Njemačkoj. Takođe su lažirali lična dokumenta, kako bi nesmetano prelazili granice. Sumnjiče ih i za računarske prevare na području Njemačke.

 

(Nezavisne novine)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.