TV K3

android aplikacija

instaliraj

Šarović: Politika ucjena loša je za građane RS i FBiH

Šarović: Politika ucjena loša je za građane RS i FBiH

Uslovljavanje rada Parlamenta BiH formiranjem Savjeta ministara je greška. Desetine projekata u vrijednosti preko milijardu eura čeka realizaciju.

Od toga polovina prema Republici Srpskoj – kazao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović gostujući u emisiji Stav na K3 televiziji.

Šarović se osvrnuo i na mogućnosti skorog formiranja Savjeta ministara BiH.

„Očigledno je da nema hemije u trojcu koji je do sad pregovarao o Savjetu ministara. Oni se ne bave programom već na vlast gledaju kao na plijen. Ja ne vjerujem u takav Savjet ministara. Razgovarali smo sa potencijalnim partnerima za formiranje Savjeta ministara. Razgovaraćemo i dalje ali nećemo dozvoliti uslovljavanja ANP-om” – kazao je predsjednik SDS-a.

Šarović je kazao da je Bosna i Hercegovina trebala najprije popisati vojnu imovinu ali su odjednom u NATO odustali od tog uslova i ponudio BiH ANP što je sve ostavilo zatečenima.

„ANP se sada pokušava skratiti na redukovani ANP na 25 stranica kako bi ga Dodik lakše prugutao. ANP je ulaznica Bosne i Hercegovine za NATO. To treba da se zna, sve drugo je manipulacija i zamazivanje očiju“ – istakao je Mirko Šarović.

Komentarisao je predsjednik SDS i nedavni sastanak lidera političkih partija iz Republike Srpske i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Na sastanku u Beogradu zalagao sam se za politiku i retoriku mudrosti. Nama treba razvoj i napredak a ne retorika sukoba kako bi mladi ljudi ostali u Republici Srpskoj da žive i rade. Vjerujte mi da Bosna i Hercegovina predanim radom kroz 8 godina može postati prava mala Švajcarska na Balkanu“ – zaključio je Šarović.

Predsjednik SDS je kazao da je za ovu stranku najvažnija izmjena izbornih pravila kako bi se građanima vratilo povjerenje u izborni proces.

„Hajdučki način vođenja izbora odgovara nekim političkim subjektima. Uskoro planiramo sastanke sa PDP-om na kojima treba da definišemo prijedloge novih izbornih pravila jer moramo građanima vratiti vjeru u izborni proces“ – rekao je Šarović.

Komentarišući poziciju u kojoj se sada našao DNS, Šarović je kazao:

„DNS da je ostao mali partner u koaliciji sa 5-6 poslanika nikad ne bi postao predmet podjela koje su im se desile poslije izbora. Očigledno je morao platiti cijenu svoga jačanja jer jačem partneru u koaliciji se nije dopalo toliko jačanje“.

Šarović je dodao kako može biti zadovoljan svojim angažmanom u Savjetu ministara jer BiH  danas izvozi namještaj, proizvode namjenske industrije, hemijske proizvode, rudu, električnu energiju, pileće, goveđe meso i druge poljoprivredne proizvode kao i sjedalice za auto industriju.

(TV K3)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.