Saint Laurent proizveo četiri modela cipela sa štiklom na točkove

Saint Laurent proizveo četiri modela cipela sa štiklom na točkove

Sigurno se mnogi sjećaju patika na točkove koje smo u djetinjstvu svi željeli imati, ali tada nismo ni mogli zamisliti da će u budućnosti biti proizvedene i cipele sa štiklom na točkove. Luksuzna francuska modna kuća Saint Laurent montirala je točkove na visoke potpetice te ih plasirala na tržište u nekoliko modela.

Saint Laurent štikle na točkove izgledaju kao moderne rolšue, a za njihov izgled je zaslužan italijansko-belgijski modni dizajner Anthony Vaccarello.

Ove cipele su dostupne u četiri modela u nekoliko francuskih prodavnica.

Prvi model su crne satenske cipele sa štiklom s diskretnim cirkonima, idealne za otmjene izlaske.

Drugi model su vatrene crveno-crne kožne cipele za opuštenije večernje izlaske.

Još jedan model Saint Laurent cipela sa štiklama na točkove su šarene cipele na kojima dominiraju crna i pink boja. Poseban detalj je lice žene koja puši cigaretu na pozadini štikle.

Četvrte cipele su također raznobojne te izrezane po rubovima, zbog čega izgledaju još modernije.

Svaka dama sigurno bi poželjela prošetati u nekim od ovih cipela, ali u ovom slučaju mogu se samo prorolati. Na svakoj cipeli su montirana po tri točka, dva naprijed i jedan na samoj potpetici. Ispred točkova se nalazi velika kočnica s natpisom Saint Laurent.

Na kraju, ono što mnoge najviše zanima je cijena. Vaccarelloine cipele s visokim potpeticama na točkovima koštaju čak 1.600 eura. Podsjećamo, Saint Laurent je prije četiri godine izbacio na tržište i moderne patike na točkove.

 

Komentarišite

Your email address will not be published.