TV K3

android aplikacija

instaliraj

Rogan na čelu bilećkog parlamenta, isključen iz PDP-a

Rogan na čelu bilećkog parlamenta, isključen iz PDP-a

Postavljanjem odbornika PDP-a Srđana Rogana na mjesto predsjednika Skupštine opštine, načelnik Bileće Miljan Aleksić, iz redova SNSD-a, ponovo je vratio skupštinsku većinu koja je bila okupljena oko njegove stranke.

I pored negodovanja opozicije, naročito Dražena Dunđera iz Kluba “Zvezdano nebo”, ali i dojučerašnjeg odbornika SNSD-a Radoslava Brčića koga je nakon priklanjanja opoziciji stranka isključila iz svojih redova, Rogan, koji je i ranije bio predsjednik SO Bileća, pa je smijenjen sa ove funkcije, tvrdi da se rukovodio isključivo željom da bilećki parlament konačno počne da obavlja funkciju.

Međutim, predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović, uz jednoglasan prijedlog Opštinskog odbora PDP-a Bileća, a na osnovu Statuta PDP-a, donio je odluku o isključenju iz članstva u partiji Srđana Rogana.

Kako je saopšteno, za PDP je neprihvatljivo i nedopustivo da njihov odbornik, samoinicijativno, bez podrške Opštinskog odbora, pristupi većini okupljenoj oko SNSD-a.

Rogan, koji je prišao novoj skupštinskoj većini, sa druge strane kaže da ga je Aleksić u proteklih mjesec dana uvjerio u budući napredak Bileće, ne samo riječima, nego i djelima. Jedno od tih djela je i Aleksićev trud da obezbijedi novac za izgradnju vodovoda u najvećem bilećkom selu Baljci koji će finansirati Srbija.

“Ubijedio me je i u niz drugih pozitivnih projekata, ali o tome ne želim da govorim, jer još nije objelodanjeno, pa neka načelnik kaže”, dodaje Rogan.

Kaže da sam sigurno neće napustiti PDP, ali, ako se desi da ga izbace – kaže da će mu biti jako žao.

Aleksić je zadovoljan razvojem situacije, jer je Rogan prepoznao da nema mjesta stranačkim gloženjima i prepucavanjima, već je krajnje vrijeme da se u Bileći počne nešto konkretno raditi.

Poziv za narednu sjednicu Skupštine opštine biće upućen već za deset do 15 dana.

Izvor: Nezavisne novine/ Vesna Duka

Komentarišite

Your email address will not be published.