TV K3

android aplikacija

instaliraj

Robocop, 14.09. – 22:40

Robocop, 14.09. – 22:40
“RoboCop”je popularni američki sf akcijski film iz 1987. kojeg je režirao Paul Verhoeven. Radnja se događa u budućnosti, a govori o policajcu kojeg su znanstvenici nakon nesreće preobrazili u kiborga, Robotskog policajca. Prema motivima filma snimljena su dva filmska nastavka, TV serija, animirana serija i napravljene video-igre…Alex Murphy (Peter Weller) je novi policajac koji zajedno s partnericom Anne Lewis (Nancy Allen) dobije zadatak patrolirati gradom. Pri tome naiđu na Boddickerovu bandu koja u pucnjavi smrtonosno rani Alexa.
Na putu u bolnicu Alex umire, ali znanstvenici od njegovog tijela naprave kiborga, RoboCopa, koji počne raditi za OCP.RoboCop postigne zamjetan uspjeh u lovu na kriminalce, ali se počinje sjećati svojeg ljudskog života te se u njemu bude emocije.
Napokon u jednoj tvornici kokaina naiđe na čovjeka koji ga je “ubio”, Boddickera, te ga uhapsi. Dick Jones izvuče Boddickera iz zatvora te odluči likvidirati RoboCopa kako bi ipak uveo svojeg robota ED-209 na tržište.
RoboCop i Anne, međutim, na istom mjestu na kojem je Alex “ubijen” likvidiraju Boddickerovu bandu te razotkriju da je Jones umiješan u kriminal. Jones uzme za taoca starog vlasnika OCP-a, ali ipak pogiba od RoboCopova hica. Starac upita RoboCopa kako se zove, a on mu odgovori: “Murphy”…
Glumci:Peter Weller,Nancy Allen
Godina proizvodnje :1987.
trajanje  102 min.

Komentarišite

Your email address will not be published.