Prvi model sa bioničkom nogom: Rak ju je umalo koštao života, a onda se desio preokret (FOTO)

February 17, 2016, 8:42 am

Prve simptome osetila je na letovanju u Egiptu. Jednog jutra probudio je jak bol u nogama i kolenu. Kako je veće pre toga izašala  u provod mislila je da je u pitanju upala mišića ili umor. Ipak, kako su se boilovi vraćala, po povratku u Englesku, otišla je kod lekara koji su brzo potvrdili da je u pitanju rak.

Delovalo je da Eliša nema mnogo šanse da izgene amputaciju, ali doktori su uspeli da joj operacijom uklonile butnu kost, kolena i gornji deo potkolenice  i zamene ih titanijumskom šipkom.  Operacija koja joj se spasila život ostavila je veliki ožiljak na butini, a da bi hodala, Eliša danas mora da se oslanja na štap.

– Kad pomislim koliko sam bila blizu da izgubim nogu, a sada sam model, sve mi deluje nestvarno. Kada su mi doktori rekli da imam rak , to je bila noćna mora. Nisam mogla da verujem da postoji operacija koja može da mi pomogne. Nestvarno je šta su lekari uspeli da urade – kaže Eliša.

Eliša je operisana dan pre rođendana 2013. godine.  Opravak nije bio nimalo lak. Kako su joj lekri uklonili većinu kostiju i mišića, dugo je boravila u bolnici, nakon čega joj je bila joj je potrebna fiziklana terapija.

– Morala sam da naučim da ponovo da hodam,  što je veoma čudno. Morala sam da obučim svoje mišiće da rade na određeni način. Imala sam još jednu operaciju, pa je oporavak bio dug i spor proces – kaže Eliša.

Baš tokom oporavka, pročitala je članak o organizaciji koja promoviše različitost u modi angažujući modele sa hendikepom. Odlučila je da se prijavi i njena karijerta je počela. Nakon saradnje sa dobrotvornom organizacijom „Modeli različitosti”, usledio je ugovor  sa agencijom “MK Model Management” koju vodi maćeha legendarne Kejt Mos.

Ugovor sa ovom agencijom učinio je Elišu prvi modelom sa invaliditetom u Velikoj Brittaniji, ali i jednom od retkih u svetu.

model noga 2 model noga 3

(zena.blic.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *