TV K3

android aplikacija

instaliraj

Protest grupe boraca u Istočnom Novom Sarajevu (VIDEO)

Protest grupe boraca u Istočnom Novom Sarajevu (VIDEO)

Grupa bivših boraca Vojske Republike Srpske organizovala je danas mirne proteste u Istočnom Novom Sarajevu inicirane putem društvenih mreža.Bivši pripadnici VRS postavili su i štand za prikupljanje potpisa za rješavanje statusa boračkih kategorija.Za ovaj skup organizatori nisu dobili odobrenje od MUP-a RS zbog trenutne epidemiološke situacije ali ni podršku BO Istočno NoVO Srajevo.

Povod za okupljanje i nezadovoljstvo boraca bio je sastanak predstavnika političkih partija u Republici Srpskoj, koji su se prije desetak dana na Palama sastali sa predsjednikom Asocijacije stvaralaca Republike Srpske Momčilom Krajišnikom.

Bivši pripadnici VRS traže da im se riješe problemi upisa ratnog staža u Fond PIO i plaćanje ratnog staža, povećanje boračkog dodatka i isplata na mjesečnom nivou ,povećanje ratnih vojnih invalidnina ,zapošljavanje djece i članova porodica poginulih boraca i RVI, kao niz drugih zahtjeva.

Podršku borcima Istočnog Srajeva poslali su bivši borci i RVI širom Republike Srpske, a među njima je i Organizacija starješina Vojske Republike Srpske i pukovnik prof. dr Milovan Milutinović, koji je poslao pismo podrške.

(TV K3)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.