Pronađeno tijelo u rijeci Bosni

Pronađeno tijelo u rijeci Bosni

Timovi Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK u rijeci Bosni pronašli tijelo utopljenika, saopšteno je danas iz MUP-a.

Tokom protekla dva dana, od strane timova Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, vršena je pretraga terena i korita rijeka Bosne na području Grada Zenica, sa ciljem pronalaska tijela muške osobe, čije je utapanje prijavljeno Policijskoj stanici Centar u Zenici u srijedu.

”Danas, u 09,40 sati, od strane ronilačkog tima i timova za pretragu terena Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, koji su i jutros nastavili detaljnu pretragu obalnog područja i korita rijeke Bosne, je na lokalitetu Kanal, uočeno beživotno tijelo utopljenika.

Na mjestu izvlačenja tijela iz vode je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I, nakon čega je, po nalogu dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, tijelo prevezeno u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica, gdje će biti izvršena obdukcija istog, kako bi se utvrdili uzroci i okolnosti pod kojim je nastupila smrt lica”, saopštno je iz MUP-a ZDK.

U toku su aktivnosti na utvrđivanju identiteta osobe.

 

(N1)

Komentarišite

Your email address will not be published.