Promocija tradicije, običaja i srpske duhovnosti: Novi spot za pjesmu “Đurđija” Danice Crnogorčević snimljen u Lijevču (FOTO)

May 4, 2022, 6:41 am

Spot za pjesmu “Đurđija” Danice Crnogorčević, koji će večeras biti premijerno prikazan u porti crkve Svetog Đorđa pod Goricom, u glavnom gradu Crne Gore povodom Markovdanskih dana, većim dijelom snimljen je u Lijevču, Novoj Topoli, Romanovcima i Kočićevu kod Gradiške.

spotu su prikazani tradicionalni srpski običaji povodom Đurđevdana, duhovne i prirodne znamenitosti Lijevče polja i gradiškog kraja, među kojima stara crkva brvnara u Romanovcima, izjavio je za Srpskainfo organizator snimanja Bojan Vujinović, inače menadžer Grada Gradiška.

– Drago nam je zbog prilike koju smo dobili da Gradišku i naš kraj predstavimo na ovaj način, da pokažemo svoju duhovnu snagu i opredijeljenost u čuvanju srpskih običaja i nacionalnog identiteta – izjavio je Vujinović.

Snimanje ovog spota, osim gradske uprave Gradiška pomogli su Kulturni centar, KUD “Kolovit”, Restoran “Konoba”, MZ i Aktiv žena Kočićevo, CKUD “Lepa Radić”, slikar Milovan Čikić…

U spotu se pojavljuju glumci i statisti Slavko Babić, Milosava Savanović, Mirko Borjanović, Željana Čekić, Sanja Delibašić, Gorana Savić i Nikša Nikolić. Producent je Ivan Crnogorčević, muziku napisala Danica Crnogorčević a aranžman Aleksandar Kovačević.

Režiser spota je Boško Krljaš, direktor fotografije Zoran Pilipović, montažer Goran Puzić, gafer Danijel Špadić.

– Spot je kombinacija scena snimljenih u Crnoj Gori i Republici Srpskoj, donosno Podgorioci i Gradiški. To pokazuje neraskidivu nacionalnu i duhovnu vezu ova dva područja, zajedničke običaje povodom krsnih slava i crkvenih obreda. Veoma sam zadovoljan urađenim poslom i vjerujem da ćemo se večeras u Podgorici predstaviti na originalan način – kazao nam je Boško Krljaš.

Promocija spota Đurđija, nakon Podgorice i premijernog prikazivanja, uslijediće i u Gradiški.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.