Progovorili Veljini ljudi: Sumnja se da je u kući u Ritopeku ubijeno pet ljudi, pronađeni novi dokazi

April 24, 2021, 2:51 pm

Industrijska mašina za mljevenje mesa koja je pronađena u tajnoj prostoriji vikendice Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Ritopeku prebačena je u forenzički centar MUP Srbije na dalju analizu.

Forenzičari su već pronašli tragove koji ukazuju da su u svojevrsnom bunkeru sakrivenom pod zemljom sprovođene egzekucije i uklanjani tragovi.

Osnovano se sumnja i da je aparatura korišćena za monstruozno uklanjanje dijelova tijela ubijenih protivnika zloglasne Belivukove i Miljkovićeve kriminalne ekipe, a čiji je pravi vođa Radoje Zvicer, jedan od navodnih čelnika kavačkog klana.

Policija je došla do dokaza da su u vikendici ubijena najmanje petorica muškaraca.

– Ono što smo zatekli unutra šokiralo nas je. Tragovi ukazuju na strašne metode mučenja koje su primjenjivali Belivuk i Miljković i njihovi saradnici protiv kidnapovanih rivala – navodi izvor iz istrage.

U toj tajnoj prostoriji sprovodile su se likvidacije, a osim pomenute mašine pronađeno je nekoliko pištolja, automatskih pušaka, snajper i velika količina municije. Sve je to poslato na vještačenje. Sumnja se da su iz tih oružja po Beogradu, ali i šire ubijani ljudi.

Rezultati tih analiza vrlo brzo će biti poznati.

Do saznanja o postojanju bunkera smrti i arsenala oružja, policija i tužilaštvo došli su poslije analize kriptovanih telefona oduzetih od članova kriminalne grupe, ali i poslije odluke nekolicine “vojnika” da progovore i sarađuju sa istražnim organima.

– Neki od njih pokušavaju da dobiju povlašćeni status svjedoka saradnika pa su detaljno opisali ulaz u tu tajnu prostoriju pod zemljom – rekao je izvor iz istrage.

I narednih dana pretraga će biti nastavljena jer stižu nove informacije od članova ove kriminalne grupe.

Takođe, tragovi ubijanja su pronađeni i u prostorijama ove ekipe na stadionu FK Partizan. Forenzičari su pronašli tokom jednog od uviđaja fragmente kostiju lobanje.

Kuća je pod visokim obezbjeđenjem dok forenzičari prikupljaju dokaze

Inače, gotovo od svih članova porodice nestalih muškaraca, koji se na bilo koji način dovode u vezu sa Belivukom i Miljkovićem, uzet je biološki trag, kako bi se na osnovu DNK utvrdio identitet ubijenih, piše Blic.

Prekjuče, tokom pronalaženja dokaza o monstruoznosti djelovanja ove kriminalne grupe, mjesto krvavih dešavanja u Ritopeku obišli su i ministar policije Aleksandar Vulin, direktor Bezbjednosno-informativne agencije Bratislav Gašić i tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić.

MUP i BIA rade zajedno na ovom slučaju kojim inače koordinira TOK.

Srpskainfo.com (Foto: Milan Ilić/RAS Srbija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.