TV K3

android aplikacija

instaliraj

Prnjavor: Više od 650 mladih fudbalera na Memorijalnom turniru “Siniša Peulić” (VIDEO)

Prnjavor: Više od 650 mladih fudbalera na Memorijalnom turniru “Siniša Peulić” (VIDEO)

Na stadionu “Siniša Peulić” u Prnjavoru danas je otvoren treći međunarodni Memorijalni turnir „Siniša Peulić”, koji se igra u znak sjećanja na bivšeg igrača Lubića Sinišu Peulića, koji je život izgubio u posljednjem ratu. Na turniru koji se igra dva dana učestvuje više od 650 mladih fudbalera iz Republike Srpske, BiH i Hrvatske. Otvaranju je prisustvovala i ministar porodice, omladine i sporta RS Sonja Davidović.

Siniša Peulić izgubio je životnu bitku 1995. godine, ali njegovi prijatelji, porodica i sugrađani ne žele da se njegovo ime zaboravi. Njemu u čast, i ove godine, treći put održava se memorijalni turnir “Siniša Peulić”, po kojem stadion kluba i turnir nose ime. Turnir već sada nosi epitet jednog od najmasovnijih u RS, jer na jednom mjestu okuplja 55 ekipa sa preko 650 takmičara. Među brojnim mališanima, ima i onih koji su ovdje od samog početka.

Turnir je svečano otvorila ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović.

“Važno nam je da djecu privlačimo sportu i želja nam je da budemo zdrava sportska nacija”, rekla je Davidovićeva.

Predsjednik Fudbalskog kluba “Ljubić” Zoran Deket kaže da ovaj klub neće prestati da organizuje ovaj memorijalni turnir, te da je to najmanje što mogu da urade za Peulu.

“Nastojimo da na turnir dovedemo najbolje ekipe omladinskog fudbala. Sigurno je da ćemo nastaviti tradiciju održavanja ovog turnira, njegov kvalitet ćemo podizati na još viši nivo jer je to najmanje što možemo uraditi u znak sjećanja na Sinišu”, rekao je Deket.

Siniša Peulić je bio jedan od najtalentovanijih fudbalera koji su ponikli u redovima prnjavorskog tima. Iz porodice Peulić ponosni. Održavanje turnira treću godinu zaredom pokazatelj je koliki je Siniša dao doprinos “Ljubiću” i drugim klubovima u kojima je igrao.

Otvaranju turnira prisustvovao je i načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, ističući da je uprava “Ljubića” uložila mnogo truda da se dostigne sadašnji nivo turnira.

“Dugujemo veliku zahvalnost Fudbalskom savezu Republike Srpske, kao i resornom ministarstvu koji su i pokrovitelji turnira i bez čije podrške i pomoći ne bismo bili u prilici da se ovaj događaj organizuje” , rekao je Tomaš.

Mladi fudbaleri će se na turniru, koji se igra dva dana, takmičiti u četiri uzrasne kategorije. Danas su snage odmjerili ekipe 2009. i 2011. godište, dok sutra na teren izlaze 2008. i 2010. godište.

Izvor: TV K3 

 

 

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.