Prnjavor: SDS traži da se obezbijede sredstva za uklanjanje oštećenih stabala

June 8, 2020, 8:52 am

Opštinski odbor Srpske demokratske stranke Prnjavor saopštio je danas da je, nakon što je prije par dana u Gradskom groblju u Prnjavoru stablo oštetilo nekoliko nadgrobnih spomenika i jedno vozilo u neposrednoj blizini, da su u Skupštini opštine Prnjavor upozoravali na ovu opasnost, te tražili brzu reakciju nadležnih.

U saopštenju za javnosti SDS-a Prnjavor stoji da je “očigledno da se aktuelna vlast udaljila od stvarnosti, a prijedloge SDS ignoriše, iako smo jedina opoziciona partija koja iznosi zahtjeve svih naših građana bez obzira na stranačku pripadnost”.

– U prilog navedenom ističemo da smo preko Kluba odbornika SDS, na sjednici Skupštine opštine Prnjavor, održanoj 15.11.2019. godine, upozorili na opasnost i tražili uklanjanje oštećenih stabala. Odgovor je bio da za tu namjenu nema raspoloživih sredstava u budžetu. Sada je jasno da se za ovaj problem moraju obezbijediti sredstva i brzo djelovati da se nešto slično ne bi ponovilo, a mi ćemo kao stranka to ponovo zahtijevati na narednoj sjednici Skuštine opštine Prnjavor – navode iz prnjavorskog SDS-a.

Dalje dodaju da vjeruju da će se nakon posljednjeg događaja sredstva napokon obezbijediti, s tim da će sada biti potrebno i više zato što je neophodno sanirati nastalu štetu.

– Po ko zna koji put Načelnik opštine i njegova administracija ignorisali su problem na koji im je ukazano uz prebacivanje odgovornosti na nekog drugog. Kako je moguće da postoje sredstva za potapajuće stubiće koji ne funkcionišu, a ne postoje za rješavanje ovakvog problema ? Zar je bilo potrebno da dođe do nesrećnog događaja i nastanka štete da bi se uvidio problem i pristupilo njegovom rješavanju? U prilogu dostavljamo odborničko pitanje i odgovor na isto – stoji na kraju saopštenja koji je potpisao predsjednik IO OO SDS Prnjavor Milan Aleksić.

 

(TV K3)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *