TV K3

android aplikacija

instaliraj

Prnjavor: Održano 13. takmičenje folklornih sekcija SPKD “Prosvjeta” (VIDEO)

Prnjavor: Održano 13. takmičenje folklornih sekcija SPKD “Prosvjeta” (VIDEO)

Trinaesto takmičenje folklornih sekcija u organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ održano je danas u prnjavorskoj Sportskoj dvorani „Sloga“.

380 učesnika, 15 nastupa, 6 sekcija, 2 vrtića i velika ljubav prema folkloru. Sve to obilježilo je 13 takmičenje folklornih sekcija koje organizuje Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ Prnjavor.

Višečasovni program zahtjevao je ozbiljne pripreme svih učesnika, i maksimalan trud organizatora ove manifestacije. Takmičenje je organizovano u tri kategorije, učesnici od šest do devet, od devet do 12 i od 12 do 16 godina starosti.

Ovo društvo ujedno je proslavilo i 20 godina postojanja folklornog ansambla, a publika je i ovaj put dala punu podršku ovoj manifestaciji.

I upravo toliko godina posvećenosti očuvanju srpske tradicije kroz igru i pjesmu dokazuje da ovo društvo iza sebe ima kvalitetan rad, ali i trud. Doprinos ovoj manifestaciji dali su i oni najmlađi folkloraši.

Djeca iz vrtića Bambi i Mikilend, koji sa samo tri godine njeguju tradiciju i kulturu.

Mnogobrojna publika koja već godinama prati rad Prnjavorske prosvjete i ovoga puta do zadnjeg mjesta napunila je tribine Sportske dvorane „Sloga“ u kojoj je održano takmičenje, a članovi ovoga društva sa ponosom su pokazali ono što najbolje umiju – zaigrati i zapjevati.

TV K3

Komentarišite

Your email address will not be published.