Prnjavor: Održani "Sati građana" (VIDEO)

December 7, 2019, 1:50 pm

U sali Skupšine opštine Prnjavor danas su po drugi put održani “Sati građana”, na kojima stanovnici ove lokalne zajednice imaju priliku da u dvosmjernoj komunikaciji sa predstavnicima vlasti upute pitanja, prijedloge i sugestije. Na pitanja su odgovarali načelnik opštine Darko Tomaš, predsjednik Skupštine opštine Željko Simić, načelnici odjeljenja i odbornici.

Oko stotinjak građana i stanovnika iz Prnjavora odazvalo se ovakvom vidu komunikacije sa predstavnicima vlasti. Najviše je bilo pitanja iz oblasti infrastrukture, poput izgradnje i sanacije puteva problemi sa vodovodnom, kanalizacionom i električnom mrežom.

Pitanja iz oblasti boračke i socijalne kategorije takođe su bila zastupljena, a Veselko Popadić iz Prnjavora imao je nekoliko konstruktivnih sugestija i prijedloga.

Popadić je skrenuo pažnju na problem u ulici Vladike Platona u Prnjavoru gdje je neophodno da se presvuče asfalt i spriječi njegovo propadanje. Iz ugla penzionera imao je sugestiju da se socijalno ugroženim penzionerima, tj. onima koji primaju najnižu penziju subvencioniše plaćanje vode i struje, jer smatra da toliko vlast duguje tim ljudima.

Kada je u pitanju boračka kategorija rekao je Popadić da na području naše opštine žive 293 borca prve kategorije, preko 60 godina života, koji zaslužuju da im opštinska vlast, ako ne 100%, bar 50% jednom godišnje subvencioniše odlazak u banju i upriliči im banjsko liječenje.

Neizgrađeno centralno spomen obilježje iz proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata za poginule borce u Prnjavoru bila je tema na današnjem sastanku lokalnih vlasti sa građanima. Kažu da nakon 24 godine od završetka rata taj problem treba da bude riješen.

Savka Debeljak iz ulice Veljka Milankovića u Prnjavoru pozdravila je ovakav vid komunikacije i skrenula pažnju na rješenje parking mjesta u ulici u kojoj boravi. Upoznala je opštinske vlasti sa problemom i dobila odgovor da će problem biti riješen.

Govorilo se i o uključenju na auto-put u Hrvaćanima koji nedostaje. Grupa građana iz ovog prnjavorskog sela neformalno je došla da potraži odgovor na pitanje, a nakon peticije gdje su skupili 2.080 potpisa da dobiju priključak na auto put, iz opštinske vlasti kažu da oni nisu adresa za rješenje tog problema, te da se taj problem rješavao u prvoj polovini 2016. godine.

Mnogo zahtjeva za ličnu, jednokratnu pomoć bilo je i ovaj put, uglavnom za socijalno- ugrožene kategorije, a odgovor nadležnih je bio da u januaru 2020. godine u šalter sali opštine Prnjavor podnesu zahtjev i nakon obrade zahtjeva iste će biti uručene najugroženijim kategorijama.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš je napomenuo da je potreba građana za razgovor sa lokalnim vlastima često veća nego što su mogućnosti za to, pa je ovakav vid komunikacije mnogo konstruktivniji.

Zadovoljan je i predsjednik Skupštine opštine Prnjavor Željko Simić koji je istakao da je oko stotinu građana danas bilo prisutno na sastanku sa opštinskim vlastima.

“Sati građana“ su prilika da se dobiju podaci o aktuelnim problemima na terenu, a svi prijedlozi i sugestije biće proslijeđeni nadležnim opštinskim odjeljenjima. Prvo ovakvo okupljanje održano je u martu ove godine, a iz lokalne uprave kažu da će svakako nastaviti sa ovom praksom.

TV K3/ Foto: Aleksandar Atić http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *