Priznanje FISA za “Beogradski univerzitet”

August 14, 2015, 8:38 am

Parmiđani spirit nagradu dodeljuje Svetska veslačka federacija (FISA) univerzitetskim veslačima koji su demonstrirali osnovne vrednosti veslanja u svom društvenom, akademskom i sportskom životu i kroz te vrednsoti inspirisali druge mlade ljude ka uspehu. Pored izuzetnog priznanja pojedincu, glavna nagrada je nov veslački čamac – osmerac, koju dobija veslački klub.

Predsednik Svetske veslačke federacije Žan-Kristof Roland izjavio je da je impresioniran brojem i kvalitetom prijava iz celog sveta, kao i da će biti veoma teško izabrati najboljeg studenta od finalnih šest.

Tijana Stefanović izjavila je da je ovo do sad, najveće priznanje za nju i veslački klub Beogradski univerzitet.

“Kada sam kao brucoš FON-a počela da treniram veslanje, pronašla sam se u vrednostima VKBU-a gde merilo uspeha nije broj osvojenih medalja, već količina slobodnog vremena koje se provede na veslanju, odnosi koji se izgrade sa ostalim članovima u Klubu i pojedinačni doprinos razvoju Kluba i studentskog veslanja na Univerzitetu u Beogradu. Pošto ću uskoro da diplomiram, zaista bih volela da Klubu i budućim članovima ovom nagradom obezbedim nov osmerac jer Klub trenutno nije u mogućnosti da ga sopstvenim sredstvima obezbedi“, izjavila je Tijana.

Tijana trenutno boravi na Tajlandu, gde predstavlja Univerzitet u Beogradu na svetskom takmičenju u rešavanju poslovne studije slučaja.

 

(B92)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *