TV K3

android aplikacija

instaliraj

Pozivom na 17763 pomažete gradnju kuće za šestoro malih Dragojevića iz Dervente

Pozivom na 17763 pomažete gradnju kuće za šestoro malih Dragojevića iz Dervente

Pozivom na broj 17763 donirate 2KM (pozivi važe u Mtel, HT Erone i BH Telekom mobilnim i fiksnim mrežama) ili uplatom sredstava na broj žiro računa: 5620128130024158 NLB banka (uz napomenu za porodicu Dragojević) učestvujete u humanitarnoh akciji „POZIV PO POZIV CIGLU PO CIGLUˮ i pomažete izgradnju nove kuće za ovu sedmočlanu porodicu, a procjenjena vrijednost radova iznosi 70.000 KM.

“Ulica Željeznička broj 1 u Derventi nosi svoju tužnu priču. Nedaleko od modernog hipermarketa i magistralnog puta u ruševnim barakama, koje su služile za odmor mašinovođa i radnika, svoje gnijezdo svila je samohrana majka Željana (30 godina) sa šestero maloljetne djece: Ana-Marija (13), Danijela (11), Kristina (10), Željko (9) Kristijan (7) i Dražan (2)”, navode iz organizacije Srbi za Srbe.

Dragojevići su već duži period korisnici socijalne pomoći, a zbog stambene nezbrinutosti kao privremeno rješenje Centar za socijalni rad smjestio je porodicu u barake u kojima trenutno žive.

“Važno je napomenuti da za ovu humanitarnu akciju imamo podršku Opštine Derventa i Centra za socijalni rad, ali ipak za uspješnu realizaciju ključna je podrška svih stanovnika Dervente”, navode iz organizacije.

Porodicu Dragojević prvi put smo posjetili u septembru 2019. godine kada smo se uvjerili o nehumanim uslovima u kojima ova porodica živi. Krov koji pokišnjava, zidovi koji se osipaju, te hladnoća koja hara ovim barakama čiji su svakodnevni taoci ovi mališani, uzorna djeca i odlični đaci.

Pomoć je moguće uplatiti na devizne račune, a više detalje OVDJE.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.