TV K3

android aplikacija

instaliraj

Pozicija i opozicija i dalje bez imena kandidata za predstojeće izbore

Savez za promjene održao je danas u Banjaluci još jedan sastanak. Ni danas nisu saopštena imena kandidata združene opozicije za predstojeće izbore, ali su u Savezu obećali da biti poznata uskoro. Ništa jasnija situacija nije ni u vladajućoj koaliciji, predvođenoj SNSD-om.

Pozicija i opozicija i dalje bez imena kandidata za predstojeće izbore

Ponovo su danas na jednom mjestu, između ostalih, okupili se: Mladen Bosić, Dragan Čavić, Mladen Ivanić, Mićo Mićić, Siniša Gatarić, Milanko Mihajlica..

Ipak, združena opozicija “Savez za promjene”- još uvijek ne saopštava imena kandidata za predstojece izbore.

Lider NDP-a, Dragan Čavić, kaže da imena i nisu najbitnija, bitna su trajna riješenja, politike i prioriteti.

Čavić kaže da nisu najsretniji pojedinim imenima koja se u ime Saveza pominju kao kandidati, prije svega za člana Predsjedništva ali da znaju da su promjene neophodne i da su prioritet.

Savez za promjene, očigledno je čeka, da vidi koga će kao kandidate predložiti koalicija okupljena oko SNSD-a.

Ni tamo situacija nije mnogo jasnija. I

zjavu lidera SNSD-a, Milorada Dodika, da bi kao kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH mogla biti aktuelna premijerka Željka Cvijanović, lider Socijalističke partije, Petar Đokić, pozdravio je. Đokić smatra da Cvijanovićeva veoma uspješno obavlja funkciju predsjednika Vlade Srpske, a istovremeno zauzima i visoku poziciju u SNSD-u, te da na taj način može da nosi odgovornost takve funkcije ili kandidature.

Ipak, u vladajućoj koaliciji još uvijek nije zvanično potvrđeno niti jedno ime. Pominjanje Cvijanovićeve ne znači da odustajem od kandidature, rekao je Đokić.

Krajnji rok do kojeg moraju biti objelodanjeni imena kandidata za sve pozicije i Saveza za promjene i koalicije okupljene oko SNSD-a ističe u ponedjeljak 14 jula.

 

(TV K3)

 

 

Komentarišite

Your email address will not be published.