TV K3

android aplikacija

instaliraj

„Povratnik“ ima čak 12 šansi za Oskara!

Brutalni triler o preživljavanju „Povratnik“ Alehandra Gonsalesa Injaritua osvojio je najviše, 12 nominacija za ovogodišnju nagradu Oskar, uključujući za najbolji film i režiju, kao i za glavnu i sporednu mušku ulogu koje su pripale Leonardu Dikapriju i Tomu Hardiju, saopšteno je danas u Los Anđelesu.

„Povratnik“ ima čak 12 šansi za Oskara!

Dosad tri puta nominovanom Dikapriju je, po mnogima, ovo prilika da konačno ponese kući zlatnu statuetu, ali i Injarituu da osvoji svog drugog Oskara nakon prošlogodišnje pobede filma Čovek ptica.

Druga na listi sa 10 nominacija je furiozna potera Pobesneli Maks: Autoput besa, a treća svemirska pustolovina Marsovac Ridlija Skota koja je dobila sedam nominacija.

Pored tri navedena, za najbolji film nominovano je još pet ostvarenja: Opklada veka, Most Špijuna, Bruklin, Soba i Reflektor.

Za najboljeg reditelja će se pored Injaritua nadmetati: Adam Meki (Opklada veka), Džordž Miler (Pobesneli Maks), Leni Ejbrahamson (Soba) i Tom Mekarti (Reflektor).

U trci za Oskara za glavnu mušku ulogu Dikapriju će konkurenti biti Brajan Krenston (Trumbo), Met Dejmon (Marsovac), Majkl Fasbender (Stiv Džobs) i Edi Redmejn (Dankinja).

Oskaru za glavnu žensku ulogu mogu se nadati Kejt Blanšet (Kerol), Bri Larson (Soba), Dženifer Lorens (Džoj), Šarlot Rempling (Četrdesetpet godina), Serši Ronan (Bruklin).

Za Oskara za sporednu ulogu nominovani su, u muškoj kategoriji Kristijan Bejl (Opklada veka), Tom Hardi (Povratnik), Mark Rufalo (Reflektor), Mark Rejlens (Most špijuna) i Silvester Stalone (Krid), a u ženskoj Dženifer Džejson Li (Podlih osam), Runi Mara (Kerol), Rejčel Mekadams (Reflektor), Alisija Vikander (Dankinja) i Kejt Vinslet (Stiv Džobs).

Na startnoj poziciji u trci za Oskara za najbolji strani film našli su se kolumbijski Zagrljaj zmije, francuski Mustang, mađarski Saulov sin, danski Jedan rat i jordanski Vuk, dobitnik nagrade Beogradski pobednik za najbolji film 43. FEST-a.

Svečana 88. dodela Oskara, čiji će ove godine domaćin biti komičar Kris Rok, biće održana 28. februara u Los Anđelesu.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.