Poštovanje i novac u vezama

Poštovanje i novac u vezama

Muškarci i žene koji zarađuju više od partnera će istog prevariti ako im ovaj ne pokazuje poštovanje, kažu stručnjaci. Ako partner ne pokazuje da ceni trud, napor će se „preseliti” na drugu adresu

Jer, kada partner donosi više novca kući i vidi da njegov saputnik to ne ceni i ne pokazuje zahvalnost, velika je verovatnoća da će odlučiti da ono što mu nedostaje potraži na drugom mestu. Ovo naročito važi za muškarce za koje je, kako tvrdi Kangova, poštovanje kao kiseonik.

Uloga pripadnika jačeg pola je da zaštiti i obezbedi, a ako žena pokaže da ne poštuje njegov trud i da nikad nije zadovoljna, on će napor “preseliti” na drugu adresu na kojoj će se osećati cenjeno.

Logično je da će stalna zvocanja, kritike i žalbe s vremenom udaljiti partnera od nas, upozorava Kangova, koja ovu situaciju poredi sa poslovnom. Ako bismo se na poslu neprestano žalili na platu, uslove rada, menadžment, kolege, pre ili kasnije verovatno bi nam se zahvalili na saradnji. Nema razloga da isti princip ne važi i u privatnom životu, primećuje stručnjak za veze.

Psiholozi neprestano upozoravaju na značaj poštovanja u vezi, ali ono je naročito značajno ako partner mnogo zarađuje. Tako barem tvrdi stručnjak za veze Indija Kang, koja kaže da će muškarci i žene koji zarađuju više od partnera istog prevariti ako im ovaj ne pokazuje poštovanje.

Izvor: Novosti

Komentarišite

Your email address will not be published.