Porodice iz Crne Gore se zarazile korona virusom na sahrani

March 26, 2020, 9:14 am

Dvije porodice iz crnogorske opštine Tuzi, kod kojih su registrovani oboljeli od virusa korona, vjeruju da su zaraženi na sahrani.

Ta sahrana je organizovana prije uvođenja mjera zabrane te vrste javnih okupljanja.

Tuzi su od srijede, nakon što je crnogorski Institut za javno zdravlje registrovao 15 oboljelih i dramatično širenje virusa korona, potpuno zatvorene i izolavane, a policija kontroliše ulaze u tu opštinu.

Jedan od zaraženih mještana Malesije, Daci Camaj, rekao je za list Dan da su prvo njegovom bratu registrovali virus prije pet dana, nakon čega su zaraženi i on i njegova supruga, prenosi portal CdM.

– Testirano je moje četvoro djece i rezultate očekujemo danas. Ekipe epidemiologa idu redom i pokušavaju da spriječe širenje virusa. Kada je riječ o simptomima, umoran sam i iscrpljen, ne mogu ni da pričam, a nemam temperaturu i ne kašljem. Nismo nigdje bili napolju, tako da Bog zna ko nam je prenio virus – rekao je Camaj.

Zorana Milića iz Pothuma kaže da je bio na saučešću kod porodice koja ima 13 članova zaraženih korona virusom, zbog čega ih epidemiolozi obilaze i rade briseve.

– Niko nikog nije htio da zarazi virusom. Jednostavno, desi se, ali svi moramo biti oprezni. Zbog toga apelujem na građane da poštuju sve preporuke i da ne izlaze iz kuće – rekao je Milić.

Član koordinacionog odbora za pomoć građanima Malesije ispred Mesne zajednice Sukuruć Zef Dedvukaj kaže da je policija na ulicama da niko ne smije da izađe iz kuće.

– Danas su neke pekare dostavljale hljeb stanovnicima kojima se to inače obezbijeđuje, ali spisak sada moramo da proširimo. Preko televizije su javnost obaviještavali da ne prave zalihe hrane i da se ne stvara panika. Sad kad nas je odjednom našlo ovo većina je nespremna. Vidjećemo da što više budemo mogli građanima obezbijedimo namirnice koje im trebaju – rekao je Dedvukaj.

Izvor: Tanjug 

http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *