Pogledajte u kojoj pozi spavate i otkrićete kakva vam je veza

February 14, 2021, 4:57 pm

Govor tijela postoji i dok spavamo

Je li ljubavna veza zdrava i bliska ili u njoj postoje određeni problemi – sve to je moguće zaključiti iz položaja u kojemu parovi spavaju.

Otkrivamo 8 najčešćih položaja i što to može otkriti:

Okrenuti su leđima i ne dodiruju se

Iako se ovakav način spavanja može činiti nimalo romantičnim, prema jednoj studiji ova poza je najčešća među partnerima – vjerovatno zato što je praktična.

– Taj položaj pokazuje da su partneri bliski, neovisni i osjećaju se sigurno jedno s drugim – kaže psihologinja Korin Svit (Corrine Sweet).

  • Okrenuti su leđima i ne dodiruju se

Položaj ‘kašike’

To je položaj u kojem je jedan partner okrenut leđima, a drugi je ‘zalijepljen’ za njega (za njegova leđa) i grli ga. Ova poza mogla bi se nazvati klasikom među ljubavnim parovima i pokazuje kako se jedan partner odnosi zaštitnički prema drugom.

– Ova poza je i vrlo senzualna. Ipak, ako jedan partner ‘lovi’ drugoga po krevetu pokušavajući ga tako zagrliti s leđa, a ovaj svaki put izmigolji, tada s vezom nešto nije u redu – pojasnila je Peti Vud (Patti Wood), stručnjakinja za govor tijela.

  • Položaj "kašike"

Zagrljeni su rukama i nogama, ali…

Parovi koji spavaju u ovom položaju imaju tendenciju da se isprepletu nogama i rukama dok su licima okrenuta jedno prema drugom, ali, nakon 10-ak minuta se razdvajaju.

– To je kompromis između intimnosti i neovisnosti, čime se omogućuje najbolje od oba svijeta – kaže psihologinja Svit i dodaje da oko osam posto parova spava ovako.

  • Dodirivanje leđima

     

Okrenuti su leđima i dodiruju se

Ova poza pokazuje kako su oba partnera opuštena i ugodno se osjećaju u svojoj vezi. Česta je u ljubavnim odnosima.

Jedan partner dominira krevetom

To izgleda otprilike ovako – jedan partner je raširen preko cijelog kreveta (taj je dominantan), a drugi je stisnut u nekom kutu jer nema mjesta. I njihova svakodnevica je slična načinu spavanja, jedan dominira, a drugi ima sekundarni položaj u vezi.

  • Jedan partner dominira krevetom

Cijelu noć spavaju isprepleteni nogama i rukama

To bi moglo pokazivati da partneri nisu neovisni, odnosno ovisni su jedno o drugome. Osjećaju potrebu da se čvrsto drže zajedno.

Jedan partner ima glavu na prsima drugog

Ovaj položaj češći je kod svježih ljubavnih veza ili u odnosima u kojima je ponovno rasplamsana strast i osjećaji prisnosti te zaljubljenosti. Oko četiri posto parova spava ovako.

  • Jedan partner ima glavu na prsima drugog

     

Okrenuti su licima, ali se ne dodiruju

Spavanje s licem okrenutim prema partneru može ukazivati ​​na emocionalno zahtjevan odnos. Ovaj položaj pokazuje potrebu za više intimnosti u životu i bliskijom komunikacijom

Izvor: Avaz

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *