TV K3

android aplikacija

instaliraj

Podjela vaučera za 439 domaćinstava

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i načelnik opštine Modriča Mladen Krekić prisustvovali su danas početku podjele vaučera od 5.000 KM za 439 domaćinstava koja su pretrpjela štetu u majskim poplavama na području ove opštine.

Podjela vaučera za 439 domaćinstava

 

 

Cvijanovićeva je izjavila novinarima da je plan Vlade Republike Srpske da do kraja ove sedmice vaučer kartice, vrijednosti 5.000 KM, budu uručene većini domaćinstava koja su pretrpjela štetu u poplavama.

 

“Danas je podjela kartica nastavljena u Bijeljini, Banjaluci, Laktašima, sutra će u Šamcu biti uručeno prvih 1.000 kartica”, rekla je Cvijanovićeva i istakla da je tokom proteklog vikenda provjeren sistem registracije kartica.

 

Ona je najavila de će sistem biti operativan u srijedu, 16. jula, poslije podne.

 

Cvijanovićeva je potvrdila da se podjela kartica odvija bez većih problema, osim u nekim mjestima gdje su prijavljene manje nepravilnosti.

 

“Nepravilnosti će biti provjerene u saradnji sa lokalnim zajednicama i ukoliko se dokažu zloupotrebe biće izrečene sankcije”, dodala je Cvijanovićeva.

 

Krekić je istakao da je u Modriči štetu od poplava pretrpjelo 700 domaćinstava.

 

“Prva grupa, od 439 vaučera danas će biti uručena u Dobor naselju za poplavljena domaćinstava u mjesnim zajednicama Modriča četiri, Modriča jedan, Modriča dva, Dugo polje i Borajica”, rekao je Krekić i istakao da se istovremeno vaučeri uručuju i u mjesnim zajednicama Vranjak, Koprivna i Miloševac.

 

On je naglasio da su najveću štetu pretrpjeli mještani naselja Dobor, gdje će danas biti uručeno 289 vaučera.

 

Krekić je ponovio da su u naselju Dobor godinama izraženi problemi izlivanja rijeke Bosne.

 

“Vaučeri koji će biti uručeni ovim domaćinstvima nisu dovoljni za sanaciju štete i zbog toga će biti potrebne druge mjere da bi se sistemski riješila odbrana naselja od poplava”, naveo je Krekić.

 

Cvijanovićeva je danas sa načelnikom opštine Modriča razgovarala o aktuelnim temama i projektima u ovoj opštini.

 

Ukupna šteta koju su prouzrokovale poplave i klizišta Modriči tokom maja procijenjena je na 26.298.110 KM, od čega je šteta na stambenim i drugim objektima u ličnoj svojini građana procijenjena na 15.080.696 KM.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.