TV K3

android aplikacija

instaliraj

Počinje suđenje za slučaj koji je šokirao Srbiju

Počinje suđenje za slučaj koji je šokirao Srbiju

Pripremno ročište pred suđenje Stojanki Stojanović (71) iz Beograda, optuženoj za ubistvo investitora Zorana Trifunovića u septembu 2018. godine, zakazano je za četvrtak, 13. februar.

Podsjećenja radi, Beograđanka poznatija pod nadimkom Coka, tereti se za ubistvo koje se dogodilo 2. septembra 2018. godine u Bulevaru kralja Aleksanda na teritoriji beogradske opštine Zvezdara. Tada je Coka u investitora Zorana Trifunovića ispalila tri hica iz pištolja, što je zabilježeno na snimcima sigurnosnih kamera.

“Ne znam o čemu se radi”

Samo nekoliko sati nakon zločina, Stojanović je uhapšena kada su policajci došli na vrata njenog doma u kom je živjela sa sinom. Hladnokrvno im je rekla da ne zna o čemu se radi, da ne zna zašto su došli, kao i da je upravo tad ustala.

Ipak, pretresom kuće pronađeno je oružje kojim je, kako se sumnja, usmrtila investitora. Odmah joj je urađen test takozvane parafinske rukavice koji je nedvosmisleno utvrdio da je Stojanka pucala iz oružja.

Video snimak ubistva

Na snimku koji je kasnije objavljen vidi se kako starica sa kačketom hladnokrvno prilazi investitoru nasred ulice, iz bijele torbe vadi oružje i ispaljuje hitac direktno u grudi. Nakon što on pada na zemlju, uslijedila su još dva hica.

Propust u istrazi

Podsjećanja radi, Viši sud je u februaru prošle godine vratio optužnicu tužilaštvu, nakon što je zaključeno da je u istrazi došlo do propusta u vezi s balističkim vještačenjem. Naloženo je da se ti nedostaci otklone, pa je tužilaštvo 5. marta završilo sve radnje koje im je sud naložio i podiglo novu optužnicu. I ona je, od strane Apelacionog suda, osporena u junu minule godine.

Suprotstavljeni nalazi veštaka

Apelacioni sud je tom prilikom usvojio žalbe branilaca u kojima se ukazuje da su, u prvostepenom rješenju Višeg suda, citirana i analizirana dva različita, međusobno suprotstavljena nalaza i mišljenja vezana za istu činjenicu, a to je procijena sposobnosti okrivljene, odnosno da li je uračunljiva. Naime, jedna grupa vještaka smatrala da je “baba Coka” neuračunljiva i da joj se zbog toga ne može suditi, dok je druga ocijenila da je ona procesno sposobna.

U oktobru prošle godine, Blicu je potvrđeno da je u sud upućena nova, izmjenjena optužnica protiv Stojanke Stojanović, ali da o njoj nije odlučeno. Detalji optužnice nisu poznati.

U kućnom pritvoru sa nanogvicom

Stojanović suđenje dočekuje u kućnom pritvoru pošto je puštena iz zatvora sa nanogvicom, što je za Blic svojevremeno potvrdio i njen advokat Đorđe Kalanj.

– Istina je, moja klijentkinja se nalazi u kućnom pritvoru – rekao je tom prilikom Kalanj.

Žrtva prevarant sa krivičnim prijavama

Nije mnogo trebalo beogradskim medijima da otkriju da je Zoran Trifunović, inače građevinski investitor iz Jagodine koji se u glavni grad doselio sa porodicom, odranije poznat policiji.

U blizini mjesta na kom je ubijen imao je kancelariju, a protiv njega je vođeno nekoliko postupaka u Beogradu, ali i drugim gradovima u Srbiji – falsifikovanja isprava, gradnje bez građevinske dozvole, prinuda, iznuda.

Međutim, on nikada nije osuđivan za ova dela.

(srpskainfo)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.