Počelo donatorsko veče za izgradnju Centra za prevenciju razvojnih teškoća

December 27, 2016, 8:02 pm

U Banjaluci je večeras počelo sedmo donatorsko veče “S ljubavlju hrabrim srcima”, čiji je prihod namijenjen izgradnji Centra za prevenciju razvojnih teškoća “Za majku i dijete” i tokom kojeg će biti aktivan humanitarni broj telefona 1412.
Humanitarno veče održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika iz čijeg će kabineta za izgradnju Centra biti uplaćeno 700.000 KM, a večeras je potrebno prikupiti još 600.000 KM.
Manifestaciji u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske prisustvuju predsjednik Republike Milorad Dodik, premijer Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, ministri Srpske i brojne poznate ličnosti iz javnog, političkog, privrednog, diplomatskog, kulturnog, sportskog i drugih sfera života Srpske, BiH i regiona.
Oni će razgovarati sa građanima koji pozivom na telefonski broj 1412 doniraju po jednu KM za potrebe ove humanitarne akcije.
Na banjalučkom Trgu Republike je, u okviru akcije, počeo humanitarni koncert domaćih i regionalnih muzičkih zvijezda, među kojima su “Riblja čorba”, Željko Joksimović, Željko Vasić, “Leksington bend”, “Miligram”, Dragana Mirković, Nikola Rokvić i Lukijan Ivanović.
Na donatorskoj večeri, održanoj prošle godine pod pokroviteljstvom predsjednika Srpske Milorada Dodika, prikupljeno je 820.000 KM za djecu sa rijetkim genetskim oboljenjima.

SRNA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *