TV K3

android aplikacija

instaliraj

Pjesničkom večeri završene “Dučićeve večeri poezije”

Pjesničkom večeri "Na Dučićevom putu" završena je ovogodišnja tradicionalna manifestacija "Dučićeve večeri poezije", koja se održava u čast velikog srpskog pjesnika Jovana Dučića.

Pjesničkom večeri završene “Dučićeve večeri poezije”

Manifestacija, koja je u protekla dva dana okupila eminentne pjesnike i druge umjetnike iz Republike Srpske i regiona, bila je u znaku bogatog i raznovrsnog programa – književnih i naučnih susreta, poetsko-muzičkih kolaža, likovnih izložbi i promocija knjiga.

U čast knezu pjesnika večeras su stihove kazivali ovogodišnji laureat “Dučićeve nagrade” Gojko Đogo, LJubivoje Ršumović, Đorđo Sladoje, Ranko Jovović, Dragan Dragojlović, Dragan Jovanović Danilov, Ranko Pavlović, Vladimir Jagličić, Blagoje Baković i Živorad Nedeljković.

Pjesmu ovogodišnjeg laureata “Dučićeve nagrade” Gojka Đoga kazivala je glumica Narodnog pozorišta iz Beograda Biljana Đurović.

U umjetničkom programu nastupili su Đurovićeva, etno pojac Snežana Spasić i Srpsko pjevačko društvo “Jedinstvo” iz Kotora, te operski prvaci Jasminka Trumbetaš i Dragoljub Bajić.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.