Pelja: Lako je Novaku da donira kad ima preko 100 miliona

May 9, 2020, 8:08 am

Argentinac Gvido Pelja ne smatra dobrim plan Novaka Đokovića o osnivanju fonda za pomoć slabije rangiranim kolegama, prema kojem bi igrači iz prvih 100 na ATP listi njima uplaćivali novac. Veliki korak ka tome da se pomogne teniserima u lošoj situaciji je već načinjen, ali Pelji to nije dovoljno.

– Nijedan teniser ne gladuje – radije bih da pomognem ljudima koji umiru. Volio bih prije da pomognem ljudima u mom gradu koji umiru i nemaju da jedu, to je hitno, a ne sport. Recimo, Kristijan Garin je nedavno došao sa 60. na 18. poziciju, a ja ne shvatam kako bi 18. na svijetu morao da plati neki novac nekome, ako mu finansijska situacija nije realno za Top 20. Imate igrače van Top 200, kao što je Džek Sok, koji bi dobili novac iako su zaradili preko 10 miliona. Te razlike bi morale da budu razmatrane, rekao je Pelja a prenosi Blicsport.

Trenutno 35. igrač sveta za kraj se osvrnuo i na znatno povoljniju finansijsku situaciju Đokovića, Federera i Nadala u odnosu na ostale:

– Nije svima kao Novaku, Rodžeru i Rafi koji moraju da daju 30 hiljada dolara, a zaradili su preko 100 miliona. Volim to što postoji podrška igračima, ali se ne slažem sa tim da nekome donirate, a da ne znate realno stanje svakog igrača-dodao je Pelja.

Đoković je obećao pomoć još uvijek neafirmisanim domaćim teniserima, a za one svjetske, tačnije njih oko 800, sakupio je blizu šest miliona dolara. Đokoviću koji je najprije sve razmotrio sa Nadalom i Federerom su se pridružili Ženska teniska asocijacija (WTA), a i Međunarodna teniska federacija (ITF).

(Srpskainfo – Foto WU HONG/EPA) http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *