TV K3

android aplikacija

instaliraj

Patriot, 04.03. – 22:40

Patriot, 04.03. – 22:40

The Patriot je američki ratni film snimljen 2000. u režiji Rolanda Emmericha. Radnja mu je smještena u Južnu Karolinu u doba američkog rata za nezavisnost, a protagonist Benjamin Martin, lokalni farmer i veteran sedmogodišnjeg rata, koji se priključuje američkim borcima za nezavisnost nakon što su mu malodobnog sina ubili britanski vojnici na čelu sa krvoločnim pukovnikom Tavingtonom (čiji lik tumači Jason Isaacs).

Iako je imao solidan komercijalni uspjeh i uglavnom pozitivne kritike, Patriot je postao predmetom mnogih zamjerki zbog nedostatka historijske autentičnosti, pogotovo u britanskoj javnosti, koja je zamjerala scene od strane britanske vojske počinjenih zvjerstava za koje ne postoje nikakva podloga. Patriot se zbog toga često uzimao primjer kao institucionalne anglofobije u tadašnjem Hollywoodu. S druge strane, su došle zamjerke da film u potpunosti ignorira činjenicu institucije robovlasništva u tadašnjoj Južnoj Karolini, odnosno sugerirao harmonične i potpuno anakrone odnose između bijelaca i crnaca.

Dio kritičara, pogotovo s područja bivše Jugoslavije, je pak u Patriotu pronašao značajne sličnosti sa partizanskim filmovima.

2000., Njemačka, SAD, 164 min.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.