Pakleni udar, 11.06. – 22:40

June 10, 2019, 7:19 am

Ž.K.V.Dam je modni dizajner koji udružuje snage sa CIA agentom u borbi protiv terorizma

Ovaj izvrstan akcijski film režirao je u mahnitom ritmu hongkonški majstor Tsui Hark. Premda je glavni glumac poznati akcijski star Jean-Claude Van Damme, glavna atrakcija filma je Harkova briljantno intenzivna režija.

Godina je 1997. Hong Kong će ubrzo biti pripojen Narodnoj Republici Kini. No dok se to ne dogodi, svi poslovi na crno cvetaju. Posebno je razgranata ilegalna proizvodnja američke i zapadnoevropske robe široke potrošnje na koju se stavljaju krivotvorene poznate marke. Markus Rej (Ž.-K. Van Dam) nekad se i sam bavio time, no sad se udružio s prijateljem Tomijem Hendriksom (R. Šnejder) kako bi legalno proizvodio odeću za poznatu kompaniju džinsa. Ali, stiže predstavnica te kompanije Karen (L. Rokon) i preti im da će završiti u zatvoru jer je polovina njihove zadnje pošiljke džinsa u Ameriku bila nekvalitetna, proizvedena na crno.

A onda jednog dana Markus će da otkrije da je Tomi agent CIA-e kojem je njihova zajednička kompanija samo paravan za akciju koju vodi lokalni šef CIA-e Johanson (P. Sorvino). Neki od Markusovih kineskih znanaca upleteni su u proizvodnju dečijih lutki koje lako eksplodiraju. CIA je otkrila da su bivši pripadnici ruske tajne službe KGB-a u tim lutkama krijumčarili na Zapad minijaturne čipove koji na elektronski signal eksplodiraju. Ako se lutke s tim čipovima rasprše po svetu, iz jednog se centra mogu izazvati eksplozije bilo gde. To zanima CIA-u i u razotkrivanju te urote Tomiju će pomoći i snažni Markus, vešt u tučnjavi svake vrste. Ali, što ga više događaji nose, to je nejasnije ko je na kojoj strani i ko radi za koga.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *