TV K3

android aplikacija

instaliraj

Otkazana sjednica Savjeta ministara BiH

Otkazana sjednica Savjeta ministara BiH

Sjednica Savjeta ministara BiH otkazana je zbog nedolaska ministara iz reda hrvatskog naroda.

“Za danas zakazana 172. sjednica Savjeta ministara BiH je odgođena jer za njeno održavanje i odlučivanje nije bilo kvoruma. Savjet ministara nastavlja raditi u skladu sa Zakonom o Savjetu ministara BiH i Poslovnikom o radu Savjeta ministara BiH te će nova sjednica Savjeta ministara BiH biti zakazana naredne sedmice”, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Mirko Šarović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH,  kazao je da će tražiti da se konačno održi redovna sjednica i da se važna pitanja ne mogu rješavati telefonski.

Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH, kaže da je stekao uvjerenje da se radi o pukušaju klasičnog blokiranja rada Savjeta ministara. Kaže da je posljednja sjednica bila 4. aprila. Bilo je, kaže Mektić, više pokušaja da se zakaže redovna sjednica, a da to nisu željeli hrvatski ministri.

Predsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić sazvao je za danas sjednicu državne vlade, a kako bi se napokon otkočili procesi u vezi s funkcionisanjem izvršne vlasti.

Naime, Savjet ministara BiH više od mjesec dana nije održao redovnu sjednicu.

Izvor: NN/ Mirsada Lingo Demirović

Komentarišite

Your email address will not be published.