TV K3

android aplikacija

instaliraj

Okončani svi predmeti iz kategorije dva

Tužilaštvo BiH okončalo je sve predmete iz kategorije dva, u kojima su istrage započete u tužilaštvu Haškog tribunala, a nakon toga proslijeđene na procesuiranje Tužilaštvu BiH.

Okončani svi predmeti iz kategorije dva

Tužioci, stručni saradnici, istražioci i drugo osoblje ostvarili su do sada

najbolji rezultat u predmetima ratnih zločina jer je podignuto 59 optužnica protiv 135 lica koje ih terete za ratne zločine i teška kršenja međunarodnog humanitarnog prava, saopšteno je iz Tužilaštva.

Ovim uspješnim rezultatom ostvareno je obećanje i preuzeta obaveza glavnog tužioca Gorana Salihovića da će u svim predmetima iz kategorije dva biti donesene tužilačke odluke do kraja ove godine, dodaje se u saopštenju.

Tužilaštvo BiH je u 2015. godini, kako se navodi, intenzivno radilo na predmetima ratnih zločina, ulažući maksimalne napore.

“O kvalitetu rada na optužnicama za ratne zločine dovoljno govori činjenica da su okončane vrlo složene istrage iz Haškog tribunala, kao i podatak da su u oko 80 odsto predmeta na osnovu dosadašnjih optužnica Tužilaštva BiH za ratne zločine donesene pravosnažne osuđujuće presude”, navodi se u saopštenju.

Komentarišite

Your email address will not be published.