TV K3

android aplikacija

instaliraj

Novi incident: Kamenovane kuće Srba u Hrvatskoj, policija ćuti

Novi incident: Kamenovane kuće Srba u Hrvatskoj, policija ćuti

ZAGREB – U subotu, u ranim jutarnjim satima, dogodio se još jedan incident usmjeren prema hrvatskim građanima srpske nacionalnosti, kada je u zaleđu Zadra, u Biljanama Donjim, uz prijetnje i vrijeđanje na nacionalnoj osnovi kamenovano više kuća Srba povratnika.

“Vlasnici su ujutro prijavili događaj nakon čega je policija izišla na teren i napravila uviđaj. Rezultate istrage još očekujemo”, rekao je predsjednik Srpskog narodnog vijeća i poslanik SDS S-a Boris Milošević.

Kako saznaje hrvatski portal Novosti, napad na kuće dogodio se oko četiri ujutro, a ukućani ih zbog straha nisu napuštali sve dok nije svanulo, kada je slučaj prijavljen policiji.

Još uvijek čekamo odgovor Policijske uprave zadarske na pitanje što se dogodilo u Biljanama i jesu li pronašli krivce, rekao je jedan od napadnutih, koji, kako se navodi, i nije bio baš raspoložen za razgovor s novinarima.

To ne čudi, pišu Novosti, s obzirom na iskustvo koje Srbi sa tog prostora imaju od prije 13 godina, kada su stanovnici obližnje Škabrnje, u kojoj žive uglavnom Hrvati, kamenovali četiri kuće u Biljanama Donjim i benzinom zapalili okućnice, pri čemu su izgorjela tri hektara suve trave i niskog raslinja.

Policajci su tada brzo intervenisali i gotovo na djelu zatekli trojicu optuženih, a jedan je uspio da pobjegne i uhapšen je kasnije nakon što su savladali njegov otpor.

Bili su pod uticajem alkohola. Optuženi su za krivična djela nasilničkog ponašanja, uništavanja i oštećenja tuđe stvari i narušavanja javnog reda i mira.

Tanjug

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.