TV K3

android aplikacija

instaliraj

Noć protekla mirno

U gradovima na istoku Ukrajine noć je protekla mirno, nakon što su Kijev i proruski aktivisti potpisali primirje, navodi se u saopštenju koje su jutros objavile gradske vlasti. "U Donjecku, regionalnoj prijestonici, protekla noć je bila mirna. Nismo dobili nijednu informaciju o pucnjavi ili ekploziji", navodi se u saopštenju.

Noć protekla mirno

U Marijupolju, strateškoj luci na obali Azovskog mora, situacija je mirna, prenosi AFP.

Ukrajinske i proruske snage potpisale su juče u Minsku protokol o prekidu vatre na istoku Ukrajine, koji bi trebalo da dovede do obustavljanja sukoba u kojima je u proteklih pet mjeseci poginulo oko 2.600 ljudi, a pola miliona je pobjeglo ili raseljeno.

EU pozdravila je sporazum o prekidu vatre na istoku Ukrajine, ističući da sve strane moraju da ga poštuju i primjenjuju, te izrazila nadu da će to biti prvi korak ka održivom političkom rješenju, zasnovanom na poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine, prenijela je agencija Itar tas.

Protokol potpisan u Minsku stupio je na snagu juče u 18.00 časova po lokalnom vremen. Kijev i proruske snage za sada poštuju primirje i saopštavaju da su obustavili vatru.

Komentarišite

Your email address will not be published.