TV K3

android aplikacija

instaliraj

Nema potrebe za prenosom nadležnosti

Nema potrebe za prenosom nadležnosti

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić izjavio je danas da u BiH ima prostora da se poboljša stanje u sektoru bankarstva, ali nema potrebe da se stvaraju nove institucije ili prenose nadležnosti na one koje postoje u tom sektoru u BiH.

“Mi želimo samo da postojeće institucije, kao što je Centralna banka BiH, rade savjesno i odgovorno, one mogu raditi još više i bolje za interese oba entiteta”, rekao je Đokić.

On kaže da Centralna banka BiH konačno treba da oslobodi značajan dio svojih sredstava koja ima i koje čuva u inostranstvu pod vrlo povoljnim uslovima, uz ocjenu da BiH nema veliku korist od tih sredstava.

Prema Đokićevim riječima, ta sredstva, ili dio tih sredstava treba usmjeriti u razvoj u BiH.

“Mi sa tim sredstvima možemo prevazići značajan dio sredstava koje koristimo od MMF-a ili od nekog drugog međunarodnog finansijskog posrednika ili kreditora”, naglasio je Đokić.

On je rekao da u Republici Srpskoj nije planirano niti zvanično razgovarano o prenosu nadležnosti u bankarskom sektoru i ponovio da nema interesa za stvaranje novih institucija u bankarskom sektoru u BiH.

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić izjavio je danas da bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović mora da bude sankcionisan za duboku krizu koju je stvorio svojom samovoljom i uzurpacijom institucija BiH.

“Mi sada imamo novu sliku i novo stanje, mirnije i stabilnije, ali ono što mora biti završeno jeste da onaj ko je uzeo sebi za pravo da se podigne iznad institucija sistema i da kaže da je on vlast, te da je vlast njegov narod nad drugim narodima i nad drugim ljudima u sistemu, on mora da bude sankcionisan”, rekao je Đokić novinarima u Bijeljini.

On kaže da je očekivao da Međunarodni sud pravde u Hagu odbaci bošnjački zahtjev za reviziju presude po tužbi protiv Srbije, ali da ga je obradovalo što su djelovali mnogo brže nego što su mnogi očekivali.

“Odgovornost mora da bude utvrđena i očekujem da na tome rade i da to završe naši predstavnici koji sjede u institucijama BiH”, istakao je Đokić.

On je naglasio da Republika Srpska mora da insistira da se dosljedno sprovode zaključci koje je usvojila Narodna skupština Republike Srpske, a koji se odnose na rad njenih predstavnika u zajedničkim institucijama BiH.

“Mora da se poštuje ono što je zaključila Narodna skupština, bez obzira na to da li je neka stranka za to glasala ili nije. Odluke Narodne skupštine treba da se sprovode”, dodao je Đokić.

On je naveo da će se na taj način pokazati odgovornost svakog pojedinca i odgovornost prema Republici, te spriječiti bilo kakva i bilo čija samovolja u budućnosti.

 

Izvor: Srna

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.