Nastavlja se suđenje za “Veliki park”

November 2, 2017, 8:45 am

U Sudu BiH nastavlja se suđenje komandantu Specijalne jedinice MUP-a takozvane Republike BiH Draganu Vikiću i još trojici optuženih za ubistvo zarobljenih pripadnika JNA 1992. godine u Sarajevu.

Osim Vikića, u predmetu “Veliki park” optuženi su bivši ministar unutrašnjih poslova takozvane Republike BiH Jusuf Pušina, te Nermin Uzunović i Mladen Čovčić.

Optuženima je stavljeno na teret da su znali i bili informisani o zarobljavanju osam pripadnika JNA srpske nacionalnosti iz transportera u kvaru na području sarajevskog naselja Dobrinja. Prema optužnici, oni su bili informisani o stavljanju zarobljenih vojnika JNA pod kontrolu i nadzor policijskih i bezbjednosnih struktura, koji su potom izvedeni u Veliki park blizu Doma policije, u centru Sarajeva, gdje su ubijeni rafalima iz vatrenog oružja.

Tijela pripadnika JNA sklonjena su i odvezena s ciljem uklanjanja i prikrivanja dokaza, ali su pronađeni djelimični posmrtni ostaci dvojice ubijenih, dok se za ostalima još traga.

Na ročištu održanom 19. oktobra svjedočili su bivši pripadnik Policijske stanice Vojničko polje Slavko Mutić i magacioner Joso Bijelić.

 

Izvor: SRNA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *