TV K3

android aplikacija

instaliraj

NASA traži dobrovoljce koji će provesti osam mjeseci u ruskom laboratoriju

NASA traži dobrovoljce koji će provesti osam mjeseci u ruskom laboratoriju
Mnogi su se navikli na karantin uveden zbog pandemije koronavirusa, a oni kojima nije smeta mogu se prijaviti za NASA-in eksperiment. Agencija traži učesnike istraživanja koji će provesti osam mjeseci zaključani u ruskom laboratoriju u Moskvi.

“Analogna misija će pomoći NASA-i da szna više o psihološkim i fizičkim efektima izolacije ljudi u procesu pripreme za Artemis misije na Mjesec, kao i duge misije na Mars. Mala međunarodna posada će živjeti zajedno u izolaciji osam mjeseci i provoditi naučno istraživanje, koristit će virtuelnu stvarnost i obavljati robotske operacije te brojne druge zadatke. Istraživanje će biti provedeno kako bi se proučavali efekti izolacije dok učesnici rade kako bi uspješno obavili svoju simuliranu svemirsku misiju”, navode iz NASA-e.

Učesnici eksperimenta će iskusiti slične uvjete onima kojima će biti izloženi astronauti na Marsu, a svi će nakon osam mjeseci dobiti kompenzaciju.

Prijaviti se mogu samo Amerikanci starosne dobi između 30 i 55 godina, a moraju zadovoljiti i određene kriterije obrazovanja, piše Mirror.

http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.