TV K3

android aplikacija

instaliraj

Napravite najpopularniju kremastu kafu koje je postala hit na Instagramu

Napravite najpopularniju kremastu kafu koje je postala hit na Instagramu

Unazad nekoliko sedmica koliko traje izolacija, vjerujemo da se kafa konzumira i češće nego prije bez obzira što kafići ne rade.

No, pridodate li tome ukusan i nešto posebniji način pripreme, napitak kojeg ne možete zasititi je zagarantovan. Naime, riječ je o dalgona kafi koja je zaludjela društvene mreže i to prvenstveno svojom kremastom teksturom koja na slici izgleda tako dobro, stoga nema nikakvog razloga da i sami ne provjerite kakvog je okusa!

Dalgona kafa postala je veliki viralni hit, ali zapravo se radi o načinu pripreme koji nije nimalo nov te je svojevrsna improvizacija kafe kakvu pijemo u kafićima. Glavna stavka ove kafe je ukusna krema koja graniči s frapeom, a dobija se procesom ručno tučenog kapućina. Dakle, kako biste u vlastitoj radinosti pripremili ovu kafu potreban vam je mikser ili uređaj za dobijanje pjene mlijeka te svega nekoliko ključnih sastojaka.

Sastojci:

– 2 čajne kaščice instant kafe po želji

– 2 kaščice vruće vode

– 2 čajne kaščice šećera

– 1 šoljica mlijeka

– nekoliko kockica leda

Priprema:

Priprema ove ukusne kafe je i više nego jednostavna. Prvi korak koji morate napraviti jeste da u zasebnu posudu stavite instant kafu, šećer i vruću vodu te dobro izmiksate mikserom ili štapnim uređajem. Smjesa koju dobijete mora biti gusta i kremasta, nikako tekuća. Kada ste postigli željeni smjesu, u šoljicu stavite mlijeko i nekoliko kockica leda, a potom ulijte dobijenu kremu i uživajte u ovom ukusnom napitku!

Izvor: Nezavisne novine http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.