TV K3

android aplikacija

instaliraj

Nakon Haradinaja i Krasnići dobio poziv za Hag

Nakon Haradinaja i Krasnići dobio poziv za Hag
Bivši portparol UČK i bivši predsjednik Skupštine Kosova Jakup Krasnići dobio je poziv da se javi Specijalnom sudu u Hagu, javlja Koha.net.

Krasnići je ovom prilikom izjavio da je njegova moralna obaveza da se odazove.

“Osećam se moralno obaveznim da vas obavestim da sam dobio pozvi od Specijalnog suda u Hagu da se pojavim 24. Jula 2019. godine”, prenosi Koha.

Krasnići je ovu informaciju obajvio i na svom Fejsbuk nalogu gdje je postavio  i slike iz svoje bogate OVK karijere među kojima je i jedna u kojoj je on u uniformi terorističke OVK odnosno UČK.

“Uprkos mojim uvjerenjima u vezi sa ovim političkim sudom, stvorenim političkim pritiskom od strane ljudi koji obavljaju visoke državne funkcije na Kosovu, ja ću se predstaviti u istrazi Specijalnom sudu”, rekao je Krsnići, a prenosi Koha.

Kako je dodao, ovo nije prvi put da se odaziva na pozvi suda, a u vezi sa pitanjima koje se odnose na Srbiju.

“Neće biti prvi put da stojim pred istražiteljima i dajem odgovore na pitanja koja su stvorile srpske vlasti. Odazvao sem se i povodom jugoslovenske istrage osamdesetih godina. Pojavio sam se i kada me je pozvao Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju za predmete na osnovu dokumenata koje je Srbija podnijela protiv Fatmira Limaja, Ramuša Haradinaja i njihovi drugovi”, naveo je on.

Podsjetimo, Ramuš Haradinaj podnio je juče neopozivu ostavku na mjestu predsjednika vlade u Prištini, a kao razlog naveo je to što je dobio poziv da da iskaz pred Specijalnim sudom u Hagu, u svojstvu osumnjičenog za ratne zločine.

(Pink.rs)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.