TV K3

android aplikacija

instaliraj

Najveći gubitak u istoriji preduzeća; Višković pozvao direktore da daju ostavku (VIDEO)

Najveći gubitak u istoriji preduzeća; Višković pozvao direktore  da daju ostavku (VIDEO)
Premijer Republike Srpske Radovan Višković pozvao je direktore 18 šumskih gazdinstava koja posluju negativno da sami napuste funkcije, jer je cilj institucija stabilizacija preduzeća Šume Srpske, koje je u prvih šest mjeseci imalo gubitak od 2,6 miliona KM.

Višković je rekao novinarima nakon tematske sjednice Vlade Republike Srpske u Banjaluci na kojoj je razmatrana Informacija o stanju u šumarstvu u Republici da su usvojeni zaključci s ciljem stabilizacije preduzeća Šume Srpske.

– Očekujem od javnih preduzeća da posluju pozitivno i da Republika Srpska od njih ima dobit, odnosno da uplaćuju dividendu – naglasio je Višković.

On je napomenuo da je rukovodstvo Šuma Srpske sada pod lupom i da zaključci Vlade, među kojima je da ovo preduzeće mora efikasno funkcionisati, moraju biti sprovedeni.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske Boris Pašalić smatra da mogu biti rješavani postojeći problemi u Šumama Srpske iako dio gazdinstava ima finansijske minuse i prevelik broj zaposlenih.

Direktor Šuma Srpske Slaven Gojković rekao je da je Vlada Srpske dala punu podršku upravi i nadzornom odboru ovog preduzeća, kao i resornom ministarstvu u rješavanju postojećih probema.

On kaže da u narednom periodu može doći do smjene direktora gazdinstava, navodeći da negativno posluju “Romanija” Sokolac, “Vrbanja” Kotor Varoš i još 16 gazdinstava.

SRNA

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.