Nadležni mijenjaju mišljenje, Željko Samardžić ipak održava koncert u Splitu

March 18, 2023, 4:55 pm

Iako je prvobitno za Slobodnu Dalmaciju direktor Park-šume Marjan Marko Pejnović striktno rekao da pjevač Željko Samardžić neće nastupiti pred splitskom publikom u Sustipanu navodeći da njegova muzika nije prikladna za ovo mjesto, sada tvrdi da on nije zabranio održavanje tog koncerta dodajući da će tu odluku proslijediti Vijeću za kulturu Grada Splita.

Na pitanje novinara da li je prvobitno zabranio koncert i da li je problem s vrstom muzike koju Samardžić izvodi, Pejnović je  dao odgovor.

– Nipošto. Pitao sam je li Samardžić već nastupao na Sustipanu, rekli su mi da nije. I zato nisam dao saglasnost. No, držim da nije moje da donosim odluku o tome. Već u ponedjeljak obratit ću se Vijeću za kulturu Grada Splita pa neka oni odluče o tom koncertu. Nema ništa sporno, ako je volja javnosti da se koncert održi, onda će biti tako – klaže Pejnović.

Podsjećamo, Pejnović je ranije za Slobodnu Dalmaciju rekao da je tačna informacija da je on donio odluku o zabrani koncerta i da ima to pravo.

– Odluka je moja, ja sam je donio i imam to pravo. Muzika Željka Samardžića nije primjerena Sustipan –  rekao je, između ostalog za taj hrvatski medij.

Shodno tome, Slobodna Dalmacija dalje piše da nije jasno zbog čega je Pejnović naglo promijenio odluku.

– Zašto je direktor Park-šume Marjan Marko Pejnović u istom danu radikalno promijenio mišljenje zna samo on. Je li prije donošenja sporne odluke uopšte bio upućen u lik i djelo Željka Samardžića, je li najkompetentnija osoba za donošenje takvih odluka, je li se s nekim konsultovao prije nego je odrješito rekao ‘ne‘ i, u konačnici, mijenja li mišljenje iz neznanja ili u strahu za vlastitu stolicu, možemo samo nagađati – poručili su iz Slobodne Dalmacije.

Srpskainfo.com (Foto: RAS Srbija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.