TV K3

android aplikacija

instaliraj

Načelnik Simić u posjeti RVI i porodicama poginulih u Banji Slatini (VIDEO)

Načelnik Simić u posjeti RVI i porodicama poginulih u Banji Slatini (VIDEO)

U Banji Slatini na rehabilitaciji i liječenju boravi 11 ratnih vojnih invalida i porodica poginulih i nestalih boraca iz Dervente. Sredstva za troškove njihovog boravka obezbjedila je Vlada RS. Danas ih je posjetio načelnik opštine Derventa Milorad Simić i predsjednik Boračke organizacije Čedo Vujičić.

Deset dana boravka u Banji Slatini mnogo znači svakom korisniku. Kažu da su im terapije koje koriste itekako potrebne, a kompleks Banje Slatine im je dobro došao i za odmor.

“Nalazimo se u jednom izvrsnom i lijepom hotelu. Lijepo su nas primili, stvarno su uslužni i dobri, nemam riječi. Danas nas je posjetio i načelnik i njegovi saradnici i mnogo im se zahvaljujemo,” rekao je Nedeljko Nović, koji sa suprugom boravi u Banji Slatina.

“Baš nam je lijepo i mnogo nas je obradovala načelnikova posjeta. Od doktorice do sestara, svi su dobri prema nama. Ja sam bila deset godina u Tesliću i tamo mi je bilo lijepo, ovdje sam prvi put i ovdje je jako dobro,” istakla je Vukosava Lejić.

Sredstva za banjsku rehabilitaciju boračke kategorije obezbjedila je Vlada Srpske. U posjetu su danas stigli i načelnik opštine Derventa Milorad Simić i predsjednik opštinske Boračke organizacije Čedo Vujičić, kako bi obišli i porazgovarali sa korisnicima. Uz to svakom od njih, poklonili su i džeparac od 100 KM.

“Ovdje smo danas malo razgovarali, družili se. Ja danas nisam ovdje želio o teškim temama, ali neko je od sugrađana rekao veliko hvala, nama niko ne može nadoknaditi ono što smo izgubili, pa sam ja rekao moramo biti samo normalni i obazrivi. Najmanje što možemo uraditi jeste da ih obiđemo i pozdravimo, a primjetio sam da to ljudima znači,” istakao je načelnik Milorad Simić.

“Banjsko-klimatska rehabilitacija RVI i članova porodica poginulih boraca su prava definisana zakonom o pravima boračkih kategorija u Republici Srpskoj. Zadovoljavanje tih prava na ovaj način ni izbliza nije dovoljan, ali je svakako jedan od detalja koji olakšava život ovim kategorijama,” istakao je predjsednik opštinske Boračke organizacije Čedo Vujičić.

Banjska rehabilitacija za boračke kategorije praksa je unazad 20 godina. Do sada su pored Banje Slatine, boravili i u Banji Vrućici, te u Dvorovima kod Bijeljine. U Slatini ostaju do srijede kada je planiran povratak kući.

TV K3

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.