TV K3

android aplikacija

instaliraj

Na tvrđavi u Sutomoru grafit "Srbe na vrbe", crnogorsko ministarstvo krivi autore trobojki

Na tvrđavi u Sutomoru grafit "Srbe na vrbe", crnogorsko ministarstvo krivi autore trobojki
Na Tabiji u Sutomoru, kulturnoj baštini iz 19. vijeka koja je sanirana nakon što je na njoj prošle nedjelje oslikana trobojka, osvanuo je uvredljivi natpis “Srbe na vrbe”, pišu Vijesti. Ministarstvo kulture smatra da iza natpisa stoje isti oni koji su na zidinama prethodno oslikali trobojku.

Ministarstvo kulture je osudilo, kako su naveli, novi slučaj vandalizma. U saopštenju se dodaje da je “rukopis isti” kao kada je osvanulo obilježje aktuelnih protesta povodom Zakona o slobodi vjeroispovijesti, kao i da se autori nisu potrudili ni da promijene lokaciju.

– Za razliku od ranijih manifestacija ‘bratoljublja’ – poput spaljivanja i cijepanja zastave Crne Gore – ovog puta, ipak, težnja je da se prikaže tobožnja ugroženost dijela stanovništva naše države. Da li ugroženih ima i da li su bilo čija prava narušena, najbolje govori puna sloboda izražavanja protesta na ulicama Crne Gore, koji traju duže od dva mjeseca – saopšteno je iz Ministarstva.

Iz Opštine Bar su saopštili da se radi o neprihvatljivoj poruci govora mržnje.

– Zbog čega je tvrđava Tabija prepoznata kao lokacija za vandalizam ostaje nepoznato, međutim ponovo izražavamo najsnažniju osudu zbog skrnavljenja tvrđave koja je zakonom zaštićena i ispisivanja poruka koje narušavaju razumijevanje, međuvjerski i međunacionalni sklad, koji su trajne vrijednosti Bara i njegovih stanovnika – navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su 20. februara, osudili devastaciju Tabije, nakon što je na njoj oslikana trobojka.

Ranije je saopšteno da je zbog slikanja trobojke podneta krivična prijava protiv N. N. lica zbog krivičnog djela devastacije kulturnog dobra.

RTRS

http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.