TV K3

android aplikacija

instaliraj

Muškarci više troše na sebe nego na žene?

Dve trećine Evropljana ne oseća krivicu kada povremeno potroši mnogo novca na male stvari kako bi sebe učinili srećnijima...

Muškarci više troše na sebe nego na žene?

Turci se najčešće (minimum jednom mesečno) počaste nekim poklonom, Šveđani u odnosu na stanovnike ostalog dela Evrope najčešće imaju osećaj griže savesti kada potroše novac na sebe, a najmanje sebi ugađaju Česi.

Oko 42 odsto stanovnika Starog kontinenta smatralo je tokom prošle godine da će se oraspoložiti ako se počasti, što je dobar način za popravak raspoloženja. To je nešto više u odnosu na 33 odsto ljudi koliko je tokom 2013. godine sreću povezivalo sa samočašćavanjem.

Ovo su samo neki od rezultata drugog istraživanja „Master kard trit indeksa”, sprovedenog na više od 15.000 potrošača u 17 država (Austrija, Belgija, Francuska, Nemačka, Italija, Holandija, Poljska, Rusija, Španija, Švedska, Švajcarska, Turska, Velika Britanija, Češka, Grčka, Mađarska i Rumunija), koje je ukazalo na još jednu zanimljivost.

Iako žene više veruju da im čašćavanje pomaže da se osećaju bolje – 51 odsto ispitanica u odnosnu na 33 odsto pripadnika jačeg pola – muškarci troše više! Skoro svaki pet muškarac (18 odsto ispitanika u spomenutom istraživanju) odvoji više od 100 evra na ugađanje sebi, dok manje od jedne desetine (samo osam odsto) dama učini to isto.

Zajedničko i ženama i muškarcima jeste to da skoro polovina potrošača (46 odsto) priznaje da će se počastiti jednom ili više puta mesečno, a 42 odsto njih za to troši ušteđevinu.

Skoro dve trećine njih ima stav da je čašćavanje osnovno pravo, odnosno ne oseća krivicu kada povremeno potroši mnogo novca na male stvari kako bi bili srećniji. I, taj broj se nije promenio u odnosnu na ispitivanje iz 2013. godine.

Interesantno je da je polovina žena koje su učestvovale u istraživanju, priznala da uživa da počaste sebe nečim, dok je samo trećina muških ispitanika bila iskrena i rekla da ih kupovina oraspoloži.

U toj grupi prednjače stanovnici Turske. U ovoj zemlji više od polovine muških ispitanika (51 odsto) reklo je da uživa kupujući za sebe. Međutim, u toj zemlji visok je procenat i žena – 67 odsto njih ima isti osećaj kada daruje sebe. I samo osam odsto Turaka grize savest nakon što su kupili nešto sebi.

Suprotno Turcima, u ovom istraživanju, stoje Šveđani. Čak petina pripadnika ove nacije kaže da oseća krivicu kade se počasti, a Šveđanki je mnogo više nego muškaraca. Najređe zadovoljstvo sebi pružaju Česi, samo 27 odsto stanovnika ove zemlje jednom mesečno ode u prodavnicu da bi sebi kupili nešto.

Interesantno je da se polovina ispitanika u Grkoj odlučuje da uplatom aranžmana u turističkoj agenciji sebe počasti odmorom u inostranstvu, iako mogu da letuju i odmaraju širom svoje zemlje.

Pripadnici jačeg pola češće se časte odmorom, nekom vrstom zabave i tehnološkim uređajima. Dama sreću kupuju sitnicama: karminom, čokoladom, časopisima… Primera radi, u Rumuniji dama se oraspoloži kada kupi karmin ili neki drugi kozmetički proizvod.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.