TV K3

android aplikacija

instaliraj

Monte Karlo- Nagrada filmu “Spomenik M. Džeksonu”

Film "Spomenik Majklu Džeksonu", scenariste i reditelja Darka Lungulova, nagrađen je Specijalnim priznanjem, Nagradom za najbolji scenario na 12. Festivalu filmske komedije u Monte Karlu.

Monte Karlo- Nagrada filmu “Spomenik M. Džeksonu”

Nagradu za životno djelo dobio je počasni gost festivala, američki reditelj srpskog porijekla Piter Bogdanovič, čija je komedija “She’s Funny That Way” svečano otvorila festival van konkurencije.

Na gala ceremoniji, nagrade za životno djelo dobili su, između ostalih, i legende evropskog i svjetskog filma, glumci Ursula Anders, Đankarlo Đanini i Franko Nero.

– Drago mi je da sam dobio nagradu na festivalu koji njeguje filmsku komediju kao način da se o ozbiljnim temama progovori drugačije, a da se pri tom ne izgubi emocija – rekao je Lungulov.

– Još veća mi je nagrada što sam upoznao reditelja Pitera Bogdanoviča i sa njim “dijelio pozornicu”, dok smo jedan drugom čestitali. Njegov film “Posljednja bioskopska predstava” u koji sam se zaljubio još kao dvanaestogodišnjak jedan je od razloga što se bavim filmom – istakao je srpski reditelj.

U žiriju festivala u Monte Karlu bili su italijanski reditelj Đovani Veronezi, filmski kritičar Li Maršal i francuski reditelj Klod Zidi.

Komentarišite

Your email address will not be published.